Yeni Video: Disclosure - Voices

Durmak bilmiyorlardı

Son zamanların en mükemmel ikilisi Disclosure2013'ü unutulmaz bir yıl yapmaya kararlı. Yaza doğru çıkardıkları albüm Settle ile dans etmeye derman bırakmayan Lawrence kardeşler, birkaç gün önce de DJ PremierHudson MohawkeBaauerFlume gibi efsanevi isimlerin yer aldığı Settle: The Remixes ile aklımızı bir kez daha başımızdan almışlardı. İkilinin son hamlesi, albümün Sasha Keable destekli 6. single'ı Voices'a bir klip çekmek oldu. Oldukça acayip bir hapishanede maskeli insanların garip danslar yaptıkları ilginç klip, uzun bir süre aklımızdan çıkmayacak gibi.


Ninni: Being Boring

24 Aralık Salı

Berbat bir günün ardından tekrar çocuk olmak istersiniz bazen.

İyi geceler.


Yeni Şarkı: Röyksopp - Twenty Thirteen

Yılbaşı sürprizi

Röyksopp, 2014 hazırlıklarına tam gaz devam ediyor. Kısa bir süre önce Something In My Heart'ı yayınlayan Norveçli ikilinin, yeni bir albüm üzerinde çalıştığı ve Robyn ile turneye çıkacağı kulağımıza çalınanlardan. Şimdiyse The Irrepressibles'tan Jamie McDermott'ın vokalleriyle süslediği yeni bir şarkı çıkardılar ve adını de bir 2013 yılbaşı hediyesine yaraşır bir şekilde Twenty Thirteen koydular. Şarkı hemen aşağıda, indirmek isteyenler için de ikilinin resmi sitesinde:



2013: Arctic Monkeys

 
Rockstarlık makamı


Neden değerli?: "Don't believe the hype " diyerek I Bet You Look Good On the Dancefloor'a giren yeniyetme oğlan çocuklarından saçları briyantinli rockstarlar yaratabildikleri, bunu yaparken de kendilerinden hiçbir şey kaybetmedikleri için. Bir de bu senenin en olağanüstü albümü AM'i yayınladıkları için.

Neyi değiştirdi?: En başta yaşadıkları yeri, bunu takiben soundlarını, en son da imajlarını. Zamanında Sheffield sokaklarında yaşananları şarkılarına gürültülü gitarlar eşiliğinde konu eden grup artık hiphop beatleriyle de Arctic Monkeys olunabileceğini göstermekten çekinmiyor. Kendi dönüşümlerinin yanı sıra ülkemizdeki festivallerin kaderini de değiştirdiler: Belki de ilk kez altın günlerindeki bir grubu tam da o günlerde izleme şansı bulduk. Alex Turner ve Rock'n Coke'taki parlak ceketini uzunca bir süre hatırlayacağız.



2014'te ne alemde?: Bu yıl Glastonbury başta olmak üzere headliner oldukları sayısız festivalde kitleleri kendilerine hayran bırakan Arctic Monkeys, 2014 yazında da farklı bir durumda olmayacak gibi. Roskilde Festival, Rock Werchter ve T In The Park şimdiye kadar açıklanan festivaller, dahası da gelir diye tahmin ediyoruz. Şubat ayında Amerika turuna çıkacak olan grup her an yeni bir B-side ile karşımıza çıkabilir, kısa süre önce yayınladıkları You're So Dark gibi. Öyle görünüyor ki Alex Turner ve peşini bırakmayan karizması 2014'te de bizlerle olacak.


Top 10: Britney Spears

It's Britney, bitch

Çocukluk aşkımız, bir zamanların en seksi kadını Britney Spears, milyonlarca albüm satışı, 2000'leri tanımlayan single'ları, dansları ve sansasyonlarıyla son 10-15 yılın en çok konuşulan kadınıydı belki de. 2007'deki çöküşünden beri bir türlü toparlanamadığını söyleyenler olsa da, albümlerini büyük bir merakla bekleyen dev bir kitle de mevcut hala. Son albümü Britney Jean duyurulduğundan beri biz de heyecanla bekliyorduk doğrusu. Kritiklerin yerden yere vurduğu albümü oldukça düşük satış rakamları izlese de son yıllarda dans etmekten, söz yazmaktan aciz olan bu kadının bütün şarkılarda yazar olarak bulunması ve kendini toparlaması sevindiriciydi bizim için. Bu yüzden bir Top 10 listesi ile kendisinin yaklaşık 15 yıllık inişli çıkışlı kariyerine bakmanın ve bu sırada albümlerini de ufaktan incelemenin tam sırası diye düşündük. Hepinize keyifli okumalar ve dinlemeler!

10- Work Bitch:
Britney'in son albümü kimseleri memnun edemedi doğrusu. "En kişisel albümüm oldu, Charli XCX, Danja, Blood Orange gibi isimlerle çalıştım, süper oldu" deyip karşımıza will.i.am kokan leş şarkılarla çıkmasının etkisi büyük tabi. Üstüne bir de Beyoncé'nin sürpriz atağı binince albüm 1 sene sonra unutulacak muhtemelen, ama Work Bitch spor salonlarının incisi olarak kalacak. EDM etkileşimli altyapısı ve Marksizm (!) esintili geyik sözleriyle yılın en gaz şarkılarındandı Work Bitch. Çalışmaya devam.


9- Womanizer:
Superstar, where you from, how's it going? Womanizer, ilk dinlemede hit olacağını anladığınız şarkılardan. Britney'in çöküş döneminden sonra arada kaynayıp giden Blackout'ın single'larını saymazsak Womanizer, asıl geri dönüş şarkısıydı ve milyonların diline takılmayı becerebildi, seksi klibiyle oldukça ses getirdi. Lily Allen, Franz Ferdinand gibi isimler cover'ını bile yaptı. Circus albümünde Kill the Lights, Blur, Phonography gibi değişik işler yer alsa da Womanizer, albümün baş tacı oldu. Hala ezbere söyleyebiliyorsak bir sebebi var.


8- I've Just Begun (Havin' My Fun):
In The Zone albümüne konulmayıp ancak Greatest Hits: My Prerogative'de yer alabilen ve klipsiz bırakılan şarkı, her ne kadar üvey evlat muamelesi görse de en sevilen Britney şarkılarından biri olarak akıllara kazındı.


7- Oops!...I Did It Again:
Teen pop çılgınlığının tavan yaptığı döneme damgasını vuran şarkı, Britney'in ...Baby One More Time ile gelen şöhretini ve yerini iyice sağlamlaştırdı. Klibiyle çocukluk nostaljilerimizin ayrılmaz bir parçası haline geldi. Aynı adı taşıyan albümü çılgınlar gibi satarak rekordan rekora koştu. Britney'in şarkıları üstünde daha fazla söz sahibi olmaya başladığı albüm, kritiklerin en sevdiği çalışması hala.


6- Breathe On Me:
In The Zone, Britney'in kafayı sıyırdığı dönemden önce çıkardığı en iyi albümdü. R&B, trip-hop ve trance etkileşimli bu albümde Britney, Moby'den tutun da R. Kelly'ye kadar pek çok isimle çalışmış ve herkesi şaşırtmıştı. Kylie Minogue etkisi bariz Breathe On Me de bu albümün en seksi ve Toxic'ten sonra belki de en iyi parçası. Britney'in o günlerini özlediğimizi itiraf etmemiz gerek.


5- Get Naked (I Got A Plan):
Ağır Britney fanlarının çoğunun favori albümüdür Blackout. Britney'in çöküş döneminin hemen ertesinde çıkardığı albüm, o dönem pek sallanmamış, değeri sonradan anlaşılmıştır. Pitchfork'un bile övmeye değer bulduğu albüm, gerçekten 2000'lerin en underrated pop çalışmalarından biri. Urban pop, electro, R&B, hip-hop hatta dubstep, ne ararsanız var. Britney'in özellikle Danja ile yaptığı şarkılar, bizce kendi diskografisinde apayrı bir yere sahip. Get Naked da Danja'nın prodüksiyonuyla kendini aşan, albümün en acayip şarkılarından biri. Sözleri ve nakaratıyla tam bir guilty pleasure olsa da kendimizi tutamıyoruz.


4- I'm A Slave For U:
Britney'in I'm A Slave For U dönemine bakıp şimdinin Miley Cyrus'unu hatırlamamak elde değil. Sevimli kız imajından sıyrılıp seksileşen ve kendini bulan Britney'in bu açıdan en önemli şarkılarından biriydi. Şarkı kendisinden çok klibi ve 2001 VMA'de Britney'in yılanlı performansıyla ünlenmişti. O zamanların en gözde ikilisi The Neptunes'ın (Chad Hugo ve Pharrell) yazdığı şarkıyı bizim kadar Britney de seviyor olmalı ki şu ana kadarki hiçbir turnesinde es geçmemiş.


3- ...Baby One More Time:
İşte her şeyin başlangıcı. Dünyanın en meşhur şarkılarından ve kliplerinden desek yanlış olmaz. Spears'ın ilk şarkısı, sayısız ülkede 1 numara oldu, aynı adlı albümü 30 milyondan fazla sattı. O günden sonra pop dünyasında hiçbir şey eskisi gibi olmadı.


2- Till The World Ends:
Britney, 7. albümü Femme Fatale için "En iyi albümüm" dediğinde pek de ciddiye almamıştık. İlk single Hold It Against Me de çok matah bir iş değildi doğrusu. Ama albümün 2. single'ı ve açılış şarkısı Till The World Ends'i duyduğumuzda işler değişti. Britney'in yıllar sonra yaptığı en sağlam şarkıydı bu. Ciddi anlamda harika ve akılda kalıcı bir pop eseriydi ve Britney'den alışık olmadığımız bir şekilde yıl sonu listelerinin çoğunda kendine yer bulmuştu. Şarkının yazarlarından olan Ke$ha'nın ve Nicki Minaj'ın yer aldığı remix'inin de çok başarılı olduğunu hatırlatalım.


1- Toxic:
Britney diskografisi bir yana, Toxic bir yana. Listelerin tartışmasız birincisi Toxic, Britney'i sevmeyenlerin bile karşı koyamadığı harika bir pop eseri. Bir devri tek başına tanımlayan şarkı hakkında çok fazla kelam etmeye gerek yok aslında. Bininci kez dinliyor, bıkmıyoruz ve biliyoruz ki siz de hala bıkmadınız.



Yeni Video: Metronomy - I'm Aquarius

Yıldızlar geçidi

Metronomy, geçtiğimiz ay yayınladıkları yeni şarkıları I'm Aquarius'u klipsiz bırakmadı. Yeni albüm Love Letters'ın ortaya çıkan ilk şarkısı olduğu için de videoyu tam anlamıyla yıldızlar geçidine döndürdü. Astronot Joseph Mount ile kısa bir uzay yolculuğuna hazır olun;

2013: Miley Cyrus

Kimsenin sevmediği kız


Neden değerli?: Sanat ve ifadenin güvenli şemsiyesi altına sığınmadan, göstere göstere ve ısrarla istenenin tam tersini yaptığı, internet alemine sene boyu yükselen dozuyla "Troll'lük öyle yapılmaz böyle yapılır" dediği ve sene boyunca kendinden bahsettirdiği için.


Neyi değiştirdi?: Kendisini. Hannah Montana günlerinden bu yana peşini bırakmayan sevmeyenlerinin negatif hissiyatlarını gerektiği kadar büyütüp doğru yönetmeyi başardı ve yükselen popülaritesiyle eş zamanlı olarak gayet düzgün bir albüm yayınlamayı becerdi. Günün sonunda artık istesek de istemesek de zihinlerimizde yepyeni bir Miley Cyrus var ve pek çoğumuz hala daha yüksek sesle söylemekten çekinsek de Bangerz'daki parçaları gayet iyi biliyor ve dinliyoruz.



2014'te ne alemde?: Aldığı sayısız ödül ve yaptığı iki kocaman hit parça göz önünde bulundurulduğunda 2013 kendisi için bir zıplama tahtası oldu denebilir. Devam eden süreçte cesur hareketlerinin arkası kesilmeyecek olsa da artık müziği ön plana çıkartacağını tahmin etmek zor değil. Açıkçası 2014'te büyük bir isimle işbirliği yapması çok da sürpriz olmaz.

T-Shirt Sektöründe M.I.A

Tişörtüm M.I.A'dan...

Ticaret sektöründe aldığı solukla konfeksiyona atılan M.I.A şimdi de altın sarısı parlak mı parlak t-shirt'ünü 100£'ya satmaya başladı. Zaten Versace ile çalışan ve  çalışmalarını Versus başlığı altında toparlayan M.I.A bu sefer bir konserde giydiği tişörtünün (Matangi T-shirt) 50 adet sınırlı sayıdaki halini Twitter hesabından duyurarak satışa sundu.

Modayla ilgilendiğini bildiğimizden böyle ticari bir hareketin gelmesini garip karşılamıyoruz. Dileklerimiz t-shirt'ün sevenlerine bağışlanması yönünde...

100£'ya Matangi t-shirt'ü için: http://matangistore.com/



Oradayız: Saschienne (Live) + Deadboy (DJ Set)

20 Aralık Cuma, Babylon'dayız. 

Red Bull Music Academy Nights partili gecelerine ara vermeden devam ediyor. Konseptini cuma günü Babylon'a taşıyan oluşum, elektronik müzikten bahsederken akla ilk gelen isimlerden Saschienne ve Deadboy'u ağırlıyor.



Almanya'dan gelen techno ritimler Saschienne'nin canlı performansı ile ilk kez Babylon'da hayat bulacakken sonrasında, bir çok festivalde de sahne alan ve yolu yeniden Babylon'a düşen Deadboy, DJ'liğin kurallarını yeniden yazacak.

Warm-up ve After Party'nin Ali Gültekin'e emanet edildiği gece, hafta sonu için ''Artık gelse!'' dediğimiz etkinliklerden.





2013: Kanye West

Yeezy taught us

Neden Değerli?: Jay-Z'nin The Blueprint albümündeki işleriyle tanınan Kanye West, ilk albümünü çıkardığında çoktan konuşulmaya başlamıştı bile. 2000'ler boyunca dur durak bilmeyen ve hepsi birbirinden efsane albümler çıkaran bu adam, egosuyla ve dobralığıyla Amerika'nın hem en sevilen hem de en nefret edilen adamı olmayı başarmıştı. Yıllar geçse de ne uyuz kişiliğinden ne de müzisyenliğinden bir şey kaybetti. Son solo albümü My Beautiful Dark Twisted Fantasy ile sınırları iyice zorlayan, adeta kendini aşan ve müzik tarihinin en iyi albümlerinden birine imza atan Kanye'nin yeni albümü için heyecanlanmamız için elimizde yeterince sebep vardı.


Neyi Değiştirdi?: Yeezus, tanıtım döneminden çıkışına, tarzından kliplerine kadar inanılmaz farklı bir albümdü. Çıkış tarihine kadar albümle ilgili çoğu detay belirsizdi, bu da mainstream bir albüm için oldukça alışılmadık bir durumdu. New Slaves'in projeksiyonlarla dünyanın çeşitli yerlerindeki binalara yansıtılarak tanıtılması, resmi bir single'ın olmaması, oldukça kısıtlı bir zamanda kaydedilmesi, tracklist'in ve albümde kimlerin yer aldığının çıkışına dek kesin olarak bilinememesi albümü oldukça ayrı kılmıştı. "Çıkış tarihi kesin ertelenir" diyorduk ki Yeezus birden kucağımıza düşüverdi. Daft Punk'tan tutun da Rick Rubin, Frank Ocean, Gesaffelstein, Justin Vernon ve Chief Keef gibi birbirinden alakasız müzisyenleri tek çatı altında buluşturan Yeezus, minimal, karanlık ve industrial etkisi bariz sound'ıyla hepimizi etkisi altına alan bir acayip albümdü. Turnesiyle de, röportajlarıyla da, klipleriyle de tüm yıl boyunca konuşuldu ve yıl sonu listelerinde hak ettiği biçimde en üst sıralarda kendine yer edindi.


2014'te Ne Alemde?: Her yıl olduğu gibi 2014'te de Kanye konuşmaya devam edeceğiz gibi görünüyor. Yakın zaman önce Blood on the Leaves'in albümün 3. single'ı olacağı açıklandı. Kim Kardashian ile olan ilişkisi ve tasarımları sebebiyle magazin basınının zaten gözdelerinden biri Kanye. Ayrıca 2014'te bir albüm daha çıkarmak istediği, prodüktörlerinin Q-Tip ve Rick Rubin olduğu da biliniyor. Jay-Z ile ortak albümleri Watch the Throne'un devam haberini de her an alabiliriz.


Yeni Şarkı: Kaiser Chiefs - Misery Company

Güzel albüm habercisi

Mart sonunda 5. albümlerini yayınlayacak olan indie rock grubu Kaiser Chiefs ilk single'ını dinleyiciye sundu. Güzel habercisi Misery Company ile beklemeye başladığımız "Education, Education, Education & War" albümünün prodüktörlüğünü Gnarls Barkley, Animal Collective, Deerhunter gibi isimlerle çalışan Ben H. Allen üstlenmiş. Misery Company, şimdi sizin için burada:



Yeni Video: Eminem & Rihanna - The Monster

 
Tehlikeli ikili


Ayrı ayrı ne yapsalar çok konuşulan ikili Eminem ve Rihanna, bir kez daha birlikte. Daha önce Love The Way You Lie ile zihinlerimizi işgal eden eski dostlar bu kez de The Monster ile aklımıza takılacağa benziyor. 

Eminem'in gökdelenler boyu düştüğü, Rihanna'nın terapist olduğu bu çılgınlı taze video için sizi şöyle alalım:




Yeni Video: The Vaccines - I Wish I Was A Girl

 Kadın sürücüler aşkına!

The Vaccines, olay yaratan albümleri Come of Age'in en iyilerinden I Wish I Was A Girl'e çektikleri kliple karşınızda. Gördüğünüz gibi kadınlar da en az erkekler kadar iyi araba kullanabiliyor.



Ninni: Dancing On My Own

16 Aralık 2013 Pazartesi

Dünyanın en hüzünlü şarkısı bazen.

İyi geceler.


Konser: Aerosmith

 Rock'n roll'a ne dersiniz?

Mayıs ayı güzel geçeceğe benziyor. Bir süredir kulağımıza çalınıyordu, bu sabah kesinleşti. Aerosmith geliyor. Steven Tyler ve çığlıklarıyla buluşmak için sabırsızlanıyoruz. 14 Mayıs'ta İTÜ Stadyumu'nda görüşmek üzere.




Cover: Charlotte Gainsbourg - Hey Joe


Farklı bir yorum 'Hey Joe' 

Charlotte Gainsbourg Lars von Trier'in yeni filmi Nymphomaniac için Beck'in prodüktörlüğünde yeni bir cover'a imza atmış ve oldukça farklı bir Hey Joe yorumu ortaya çıkmış. Jimi Hendrix severlerin dikkatine!

Yeni Şarkı: Lorde - No Better

Bir sürpriz de Lorde'den

2014'e  sayılı günler kala aldığımız yeni albüm ve şarkı haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Bu kez de sürprizin sahibi Royals şarkısıyla bütün dünyada adını duyuran Lorde.

Yılbaşı hediyesinin böylesi makbul: 

Cover: Miley Cyrus - Wrecking Ball (London Grammar)


Gençler güzel çalışıyor

Hızlı bir şekilde ilerleyen gençlerimiz London Grammar, If You Wait albümleriyle listelerden puan toplamaya devam ederken farklı çalışmalarla da hayatlarına devam ediyor. Şimdi ise BBC Radio'da gayet başarılı bir Miley Cyrus - Wrecking Ball coverı gelmiş. Meraklıları buraya alıyoruz:

            

Oradaydık: Birsen Tezer

Kar kış demeden

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Kulübü'nün yatılı bölge ilköğretim okullarında okuyan öğrencilere yardım amacıyla düzenlediği Birsen Tezer konseri 11 Aralık akşamı Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Kara, soğuğa, sabahın köründe geldiğimiz derslerin iptal olmasıyla içimizde iyice yükselen "Eve mi dönsek?" sesine aldırmadan konseri bekledik, iyi ki beklemişiz. 

19:00'da açılacağı söylenen salon kapıları 45 dakika geç açıldı. Konser de haliyle yarım saat kadar geç başladı. Birsen Tezer ve ekibi sahneye çıkmadan önce konseri düzenleyen EREC ve İLKYAR Vakfı'nın tanıtım slaytlarını izledik. Bunca beklemenin ardından sonunda Birsen Tezer ve ekibi sahneye çıktı. Konser boyunca çoğunluğu Cihan ve İkinci Cihan albümlerinden olmak üzere 13 şarkı seslendirdiler.
  1. Değirmenler
  2. Kendi Kendimi
  3. Kusura Bakma
  4. Balıkesir
  5. Çal Kapımı
  6. Arı Maya    
  7. Hoşgeldin                     
  8. İstanbul
  9. Di Gel Yanıma
  10. Boşver
  11. Bilsen
  12. Aşk Bu Değil
  13. Aşk Var

Lead elektrik gitarda Emre Tankal, bas gitarda Gürol Ağırbaş, davulda Derin Bayhan ve elektrik/akustik gitarda Tunç Öndemir Birsen Tezer'e eşlik etti. Özellikle belirtmek gerekiyor ki Gürol Ağırbaş,Derin Bayhan ve Emre Tankal neredeyse her parçada yaptıkları sololarla çaldıkları enstrümanlarda ustalıklarını konuşturdu ve salonu mest etti. Birsen Tezer'in de şarkılarına kattığı farklı yorumlar keyfimize keyif kattı. 

Konserde bizi üzen tek şey, Birsen Tezer'in ses sistemindeki bir aksaklıktan dolayı kanun çalamamış olmasıydı. Daha ikinci parçasının ardından, sahnedeyken sözlerinde gizli bir sitemle bu aksaklığın giderilmesini istedi. Fakat son şarkıya kadar aksaklık giderilemedi ve maalesef Aşk Bu Değil parçasını kanun nağmeleri yerine gitarlarla dinledik.


Soğuk kış gününde içimizi ısıtan bu yardım etkinliği, bu güzel konser katılmaya değer bir etkinlik oldu ve 22:30 sıralarında gülen yüzlerle salondan ayrıldık.

Yeni Albüm: Beyoncé - Beyoncé

Bir gece ansızın gelebilirim

Seneyi kapatıyoruz derken bu sabah ortaya yepyeni bir Beyoncé albümü çıktı. Sessiz sedasız gelen albüm, Beyoncé ile aynı ismi paylaşıyor. Albümdeki bütün parçalar için birer klip çekilmiş ve şimdilik sadece iTunes üzerinden ulaşılabiliyor. Tabi ki albümde Jay Z var. Bunun yanında albümün misafirleri arasında Frank Ocean, Drake ve şov dünyasına çok çok küçük yaşta ısınan Blue Iyv de var. Beyoncé'nin sanal dünyayı etkisi altına alan bu ansızın çıkışının ardından başka isimlerden de böyle çıkışları daha çok göreceğimizi garanti ediyoruz.

Albümün şarkı listesi;

1. Pretty Hurts
2. Haunted
3. Drunk In Love (feat. Jay Z)
4. Blow
5. No Angel
6. Partition
7. Jealous
8. Rocket
9. Mine (feat. Drake)
10. XO
11. Flawless (feat. Chimamanda Ngozi Adiche)
12. Superpower (feat. Frank Ocean)
13. Heaven
14. Blue (feat. Blue Ivy)

Ninni: Tighten Up

12 Aralık 2013 Perşembe

Çare Black Keys.

İyi geceler.

Flying Lotus'tan Yılbaşı Sürprizi!

Ideas + drafts + loops

Flying Lotus'un son yılların en başarılı prodüktörlerin olduğu su götürmez bir gerçek. Genre ve sınır tanımayan bu efsane adam ne yapsa heyecanlandırıyor bizi. Yeni albümünü tamamladığını kısa süre önce duyuran FlyLo'dan albüm çıkana kadar yeni bir şey beklemiyorduk doğrusu. Ama kendisi bizi şaşırttı ve Twitter hesabında 300.000 takipçiye ulaşmanın şerefine 24 şarkılık bir mixtape yayınladı. Albümlerine koymadığı şarkılar, demolar ve remixlerden oluşan mixtape'in içeriği, isminden belli aslında: Ideas + drafts + loops. Earl Sweatshirt, Shabazz Palaces, Thundercat ve Baths gibi tanıdık isimlerin yer aldığı mixtape'te bir de sürpriz Black Skinhead remix'i var. Ayrıca yine Twitter hesabında albüm çıkmadan bir mixtape daha çıkaracağını duyurduğunu da hatırlatalım.

Mixtape, hemen burada. Önceki albümünden Tiny Tortures'ın Elijah Wood'lu klibi ise aşağıda:


Yeni Şarkı: St. Vincent - Birth In Reverse

Yeni albüm Şubat'ta

Annie Clark'ı çok seviyoruz. Son yılların en boş geçen Aralık ayını şenlendirdiği için daha da çok seviyoruz. 24 Şubat'ta çıkacak albümü St. Vincent'ı "Cenazede çalabileceğiniz bir parti albümü" olarak tanımlayan Clark, albümün ilk müjdecisi olan Birth in Reverse'ü yayınladı. "Oh what an ordinary day, take out the garbage, masturbate" gibi sözlerle bizi uçuran Clark'ın hayal kırıklığına uğratması söz konusu bile değil. Şimdiden gün saymaya başladık.

Albümün tracklist'i şu şekilde:

1- Rattlesnake
2- Birth in Reverse
3- Prince Johnny
4- Huey Newton
5- Digital Witness
6- I Prefer Your Love
7- Regret
8- Bring Me Your Loves
9- Psychopath
10- Every Tear Disappears
11- Severed Crossed Fingers



Remix: Britney Spears - Baby One More Time (Kulkid)

Remix'lerin yeni efendisi

Remix'lerin efendisi Kulkid, sene bitmeden yeni bir remix ile kapımızı çaldı. Work Bitch ile yeniden konuşulmaya başlanan ama aslında o kadar da çok konuşulmayan Britney Spears'ın yüzyıllardır konuştuğumuz şarkısı Baby One More Time'ı yeniden yaratan Kulkid'i bu başarılı remix'i ile takibe aldık. 

Yılbaşı playlist'lerinizi süsleyecek bir şarkınız daha var; hadi yine iyisiniz: 



2013: Daft Punk

Robotların istilası

Neden Değerli?: 2010 yılında Tron: Legacy için yaptıkları soundtrack albümü saymazsak, 2005 yapımı Human After All'dan sonra tekrar bir albüm için bu sene karşımıza çıkacaktı. Çıkış süreçlerini bilmediğimiz ama birer efsane olarak onlarca kez dinlediğimiz albümlerin sahibinden, Daft Punk'tan yeni bir albüm geliyordu. Albüm sürecini canlı canlı yaşama fırsatı bulduk. Bu sürecin ürünü Random Access Memories ile kulaklarımızın pasını sildik. Daft Punk geri dönmüştü ve Daft Punk konuşmak çok hoşumuza gidiyordu.

Neyi Değiştirdi?: Columbia Records ile anlaşmalarıyla müzik tarihinin en önemli reklam kampanyalarından birini gerçekleştirdiler. Hangi taşı kaldırsak altından Daft Punk çıkıyordu. İnsanların Daft Punk ile tanışması için bir çok fırsat yaratılmıştı ve bu tanışma gerçekleşti. Artık herkes bu robotları biliyordu ve konuşuyordu. Bu sayede bu sene müzikteki ana temalardan birinin de Disko olmasını sağladılar. Tema disko olunca, bu türün efsaneleri ile çalışan Daft Punk; Giorgio Moroder, Nile Rodgers gibi isimleri dünyaya tekrar hatırlattı.



2014'te Ne Alemde?: Yakın zamanda çıkardıkları Instant Crush'ın videosuyla yeni yılda da Daft Punk konuşulmaya devam edileceğin sinyallerini almıştık. Sadece gelecek yıl değil bundan onlarca yıl sonrada Daft Punk konuşmak için heyecanlanıyor olacağız.

Oradaydık: Red Bull Music Academy Radio Festival

Gittik, gördük, beğendik

Yaz festivallerini sevdiğimiz kadar, kış festivallerine karşı da boş değiliz. Sahneleri birbirine bağlayan yollarda arkadaşlarla karşılaşmaya, kışın soğuğunu sahneye odaklanarak yenmeye bayılıyoruz. 7 Aralık Cumartesi günü de Red Bull Music Academy sayesinde güzel bir kış festivaline şahit olduk.

Öncelikle belirtmeliyim ki İstanbul Modern, böyle bir festivale ev sahipliği yapmak için uygun bir alanmış. Bahçesine kurulan iki tane çadır ve restoranına yapılan küçük bir düzenlemeyle bu işin altından güzelce kalkmışlar. Bahçeye kurulan çadırın içindeki ana sahnenin bir resmi;


Festival günü İstanbul Modern'in yolunu tuttuğumuz zaman Twin Shadow sahnedeydi. Wild Beasts söyleşisini kaçırmanın üzüntüsünü Twin Shadow'a danslarımızla eşlik ederek azaltmaya çalıştık. Etkili bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

Twin Shadow'dan sonra sahneye çıkma sırası Wild Beasts'teydi. Şarkıları güzel, canlı performansları daha güzel olan grup gece için biçilmiş kaftandı. Biz seyirciler de bunun kanıtıydık. Grubun en sevdiğim şarkısı Hooting & Howling için önlere ilerlerken eğlenmeyen insan görmüyordum. O gece çaldıkları iki yeni parçayla da geceyi daha da özel kıldılar.



Ana sahnenin kapanışı Totally Enormous Extinct Dinosaurs'a emanetti. DJ set olarak performans gösterdiği ilk İstanbul macerasının hakkını kesinlikle veren TEED ile beraber büyük bir dans okuluyduk. Dans etmenin ve ettirmenin bütün incelikleri Modern'deydi. Tabi bütün güzel şeylerin bir sonu vardı ve böylesine güzel bir gecenin sonuna gelmenin üzüntüsü de büyük olacaktı.

Featuring: Pharrell Williams

Adeta bir Kara Şövalye

Kendisi şu sıralar 24 saatlik Happy klibiyle alışılmadık bir şeyler yapmanın sınırlarını zorluyor. Şimdilerde hangi taşı kaldırsak altından çıkan Pharrell Williams, solo çalışmaları kadar kurduğu ortaklıklarla da konuşuluyor. 

Bu ortaklıkların içinde hafızalarda en çok yer edeninden başlayalım. Eski dostlar, eski dostlar.


Materyalizm ve kişilik bozuklukları: Uffie ve Pharrell'in dünyasına hoş geldiniz.



Eski güzel günlerde Britney Spears ve Pharrell.



Kelime oyunu çabalarını takdir ettiğimizi söylemeden geçmeyelim.


Julian Casablancas ve Santogold ile güzel bir "yaz geldi" şarkısı yapabileceğinizin kanıtı. En azından Pharrell  yapabiliyor.


Yılın en büyük virali olan Get Lucky'nin gölgesinde kalmasına gönlümüz razı olmazdı:


Do I Wanna WOW!

Kemerlerinizi bağlayın, uçuşa geçiyoruz

Avaz Avaz olarak müzikte değişikliklerin peşinde elimizden geldiğince koştuğumuz vakitlerde nelerle karşılaşmadık ki. Bu son deneyimiz ise epey uzun boylu oldu. Şimdi kısa kesip sonuca giden yolu, herkesin dinlemesini, denemesini umduğumuz paylaşımı adım adım açıklıyoruz.
  1. Süper olan Do I Wanna Know? adlı şarkının klibi altta (Materyal: 1.1), eğer sizde videonun altında dişli seçeneği varsa tıklayıp, çıkan hız seçeneğini 1.5 yapıp izliyoruz. Aksi taktirde sağ altta bulunan YouTube işaretine tıklayıp YouTube üzerinden izlemeye gidiyoruz.
  2. Site açıldıktan sonra yine videonun sağ altında kalan dişliye basıyoruz. Orada çıkan "Hız" seçeneğini 1.5 yapıp dinliyoruz.
  3. Hızla yükseldiğimiz fezadan yeryüzüne son kez karizmatik bir bakış atıp kaçıyoruz.
Materyal: 1.1

Yeni Video: Daft Punk - Instant Crush (feat. Julian Casablancas)

İşte biz o gün tükeneceğiz

Random Access Memories konuşmaya devam ediyoruz. Bu seferki konuşma nedenimiz, albümün Julian Casablancas vokalli şarkısı Instant Crush'a gelen video. Daft Punk'ın klipteki görünümü ürün yerleştirmeden öteye gidemese de Julian Casablancas'ın balmumu halinin gözlerimizin önünde tükenişi bize yetiyor.

Yeni Şarkı: Arctic Monkeys - You're So Dark

İşte öyle bir şey!

Dört bir yanı Arctic Monkeys ile kaplı 2013'ü artık geri bıraktığımızı düşünüyorduk. Alexciğimizin belediye başkanı tavırlarından, AM albümüne kadar 2013'de her şey çok Arctic Monkeys'di. Ancak tam sona yaklaştık derken yılın son sürprizi dün kucağımıza düştü. Once For The Road single'ının B yüzü şarkısı You're So Dark, işte öyle bir şey!


Grimes Günlükleri: Tüm Zamanlar Şarkı Listesi

...Grimes gider tersine!

2012'ye damgasını vurup mührünü basıp 2013'de hiç bir şey olmamış gibi devam eden kızımız Grimes, geçenlerde sevimli mi sevimli tumblr hesabından bir şarkı listesi yayınladı. ''Best of 2013''ün popüler olduğu şu günlerde ritüeli bozup ''Tüm Zamanların En İyi Şarkıları'' listesini paylaşan Grimes'den liste değil de yeni şeyler bekliyoruz (fırsat bulmuşken de etekteki taşları dökelim!).

Yorumlarıyla birlikte listenin linkini şuraya bırakıyoruz: Greatest Songs of All Time

10 üzerinden 10 verdiğimiz şarkılarla bir adet Grimes listesi ise şöyle: 

Lauryn Hill - Killing Me Softly
Butthole Surfers -  Pepper
Chris Isaak - Wicked Game
Beyonce - Single Ladies



Prince - When Doves Cry
Marilyn Manson - Beautiful People
Burial - Archangel
Rihanna - Only Girl, We Found Love (or Take Care/ Whats My Name)
Outkast - B.O.B… Hey Ya// Ms Jackson
Tool - Aenema
Mariah Carey - We Belong Together // Fantasy
Taylor swift - I Knew u Were Trouble 
Alicia Keys - If i aint Got You  
Patsy - C razy
Majical Cloudz - I Do Sing For You
Lana Del Rey - Ride
All of Swan - Lake
Dolly – Jolene!!!



Elliot Smith - Between the Bars
Missy Elliot - Pass That Dutch
Joanna Newsom - Cosmia
Skrillex - Devils 
Mazzy Star - Fade Into You
Katy B - Louder
Themselves - Grass Skirt and Fruit Hat



Kanye West - Lost In the World
All of Ghost in the Shell Soundtrack
Azelea - 212
Animal Collective - In the Flowers
Paramore – Thats What u Get
Flow Child – Less of it, More of Having

Ninni: By Your Side

5 Aralık 2013 Perşembe


Kovulmuş şeytanın şerrinden Cocorosie'ye sığındık.

İyi geceler.

Top 10: The Knife

İsveç bizi çağırıyor


The Knife, 2000'lerin en güzel hediyelerinden. Çarpıcı, aykırı, rahatsız edici, vurucu, bazen aydınlık, çoğu zaman karanlık ve birkaç sıfata sığdırılamayacak kadar "dolu" bir grup. Her albümde boyut atlamayı kendine görev edinen, çok fazla konser vermemeleriyle üzen ve genelde gizli takılmayı tercih eden Olof ve Karin kardeşlerden bir süredir haber alamıyorduk. Ta ki bu yılın başında bizi beynimizden vurulmuşa döndüren Full of Fire'a kadar. Ardından gelen A Tooth for an Eye ile beklentilerimiz iyice yükseldi ve ikilinin son numarası Shaking the Habitual kapımıza dayandı. Feminizm, queer theory, komünizm gibi pek çok konuyu irdeleyen ve 96 dakika boyunca bize bildiklerimizi sorgulatan bu "zor" ve acayip albümle The Knife, belki Silent Shout'ı bile aşmayı başarmıştı.

Her şarkısı ayrı bir güzel olan ikili için Top 10 listesi yapmak beklediğimizden çok daha zor oldu. You Take My Breath Away, Raging Lung, The Captain gibi favorilerimizi sığdıramamamız oldukça üzse de, listenin son halinden memnun gibiyiz. Hepimize bol rahatsız ve uykusuz geceler!

10- Kino: 
Açılışı ikilinin en eski şarkılarından biriyle yapalım dedik. Şarkının adı neden Kino, ona hala anlam veremiyoruz.



9- Marble House:
The moment we believe that we have never met... Jay-Jay Johanson'sız olmayacağını kabul etmek lazım.


8- N.Y. Hotel:
İlk albüm, ilk single, oldukça minimal ve şaşırtıcı derecede iç karartıcı.


7- Colouring of Pigeons:
The Knife'ın 2010'da Mt. Sims ve Planningtorock ile ortak olup çıkardığı hem elektronikli hem operalı albüm Tomorrow, In A Year, son yılların en acayip işlerinden. Colouring of Pigeons da deneyselliğin dibine vuran bu albümün belki de en güzel şarkısı.



6- A Tooth for an Eye:
I'm telling you stories, trust me.



5- We Share Our Mother's Health:
Şarkının melodisi ve sözleri ne kadar masumane ve şirinse klibi de bir o kadar arıza. Trentemoller remix'inin de efsane olduğunu hatırlatalım.


4- Heartbeats:
Deep Cuts albümünün ilk single'ı ve ikilinin muhtemelen en meşhur şarkısı. Pek çok insan José González cover'ı ile tanısa da 2000'lerin en kusursuz şarkılarından biri.


3- Full of Fire:
Full of Fire, 2013'ün belki de en güzel sürpriziydi. Yılın başlarında yayınlanan ve Shaking the Habitual'ın habercisi olan şarkı, klibinden sözlerine kadar yılın en konuşulası, en dolu şarkılarından. 7 yıl alsa da beklediğimize kesinlikle değdi.


2- Silent Shout:
2006'nın en başarılı albümünün ayak sesleri olan Silent Shout, grubun bir önceki albümünün sound'undan tamamen koptuğunun göstergesiydi. Karanlık hiç bu kadar çekici olmamıştı.


1- Pass This On:
...


Tanışın: Saint Heron

Solange'ın son numarası

Solange'ın "Beyoncé'nin hipster kız kardeşi" unvanından sıyrılıp bağımsız ve orijinal bir R&B yıldızına dönüşmesini hayretle ve mutlulukla izliyoruz. İlk 2 albümü kendi çaplarında başarılı R&B çalışmaları olsalar da Solange, özellikle geçen yıl çıkardığı True EP ile adından söz ettirmişti. Bu EP'den Losing You, yıl sonu listelerinde en üst sıralarda kendine yer bulan harika bir parçaydı.


R&B'yi köklerine döndürmeyi istediğini her fırsatta belirten ve Blood Orange, Grizzly Bear gibi gruplarla yakın ilişkiler kurarak indie aleminde yerini sağlamlaştıran Solange'ın son numarası, kendi label'ı Saint Heron'ı kurması oldu. Cassie, Jhene Aiko, Sampha, Kelela, Iman Omari, Starchild gibi yükselen ve değeri bilinmeyen R&B yıldızlarını toplayan Solange, hedefini gerçekleştirmeye kararlı gibi.



Ekibin ilk toplama albümü Saint Heron, geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Albümdeki tüm şarkılar farklı sanatçılara ait olsa da Saint Heron oldukça bütünlüklü bir çalışma. Şarkıların hepsi R&B'nin köklerine sıkıcı bağlı, oldukça minimalist çalışmalar. Neredeyse tüm şarkılar daha önce yayınlanmıştı, fakat Solange bunları büyük bir başarıyla bir araya getirmiş ve ortaya gerçekten doyumsuz bir albüm çıkmış.

 

Albümün en güzel hediyelerinden biri de Cassie'nin dönüşü oldu. Yayınladığı ilk ve tek albümün üzerinden tam 7 yıl geçen Cassie'nin yeni albümünün akıbeti meçhul. Şarkı yazmaktan aciz olsa da Cassie'nin karizması ve R&B fanları arasındaki yeri tartışılmaz. (Hatta o kadar sağlam bir fanbase'i var ki, üşenmeyip kendisinin yayınlanmamış şarkılarını toplayıp tam 3 adet mixtape yayınlamışlardı geçen yıl.) Bu sene çıkardığı kusursuz ve underrated mixtape RockaByeBaby'yi saymazsak Indo için Cassie'nin dönüşü diyebiliriz. Solange'ın bestelediği ve prodüktörlüğünü yaptığı şarkı, albümün ağır toplarından.
 

Saint Heron için bir "R&B manifestosu" demek yanlış olmaz. Türün iyice leşleştiği şu son yıllarda, bu tarz albümler duymak bizi öyle mutlu ediyor ki. Channel Orange, The 20/20 Experience, The Weeknd'in Trilogy'si ve Kaleidoscope Dream gibi albümlerin yanında yerini alan Saint Heron, R&B için umudumuzu kaybetmememizi bize bir kez daha hatırlatıyor. Solange'ı takibe tam gaz devam.



United State of Pop 2013 (Living The Fantasy)

Pop2013.rar

Müzik ve video mashup ustası DJ Earworm, geleneğini bu sene de bozmadı. Senenin en pop 25 şarkısı ve onların kliplerini karıştırdı ve 5 dakika 31 saniyelik bir özetini çıkardı.



Merak edenler için video kullanılan 25 şarkı;

Avicii feat. Aloe Blacc - Wake Me Up
Bruno Mars - When I Was Your Man
Capital Cities - Safe & Sound
Daft Punk feat. Pharrell Williams - Get Lucky
Eminem feat. Rihanna - The Monster
Florida Georgia Line feat. Nelly - Cruise
Imagine Dragons - Radioactive
Imagine Dragons - Demons
Jay Z feat. Justin Timberlake - Holy Grail
Justin Timberlake - Mirrors
Justin Timberlake feat. Jay-Z - Suit & Tie
Katy Perry - Roar
Lady Gaga - Applause
Lorde - Royals
Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton - Can't Hold Us
Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz - Thrift Shop
Miley Cyrus - Wrecking Ball
Miley Cyrus - We Can't Stop
OneRepublic - Counting Stars
P!nk feat. Nate Ruess - Just Give Me A Reason
Rihanna - Stay
Robin Thicke feat. Pharrell & T.I. - Blurred Lines
Swedish House Mafia feat. John Martin - Don't You Worry Child
Taylor Swift - I Knew You Were Trouble
Will.I.Am feat. Britney Spears - Scream And Shout

Yeni Video: The Killers - Christmas In L.A.

Sevilen çizgi filmin yılbaşı bölümü

Geçtiğimiz günlerde sevilen parçalarını Direct Hits albümünde toplamış ve bunlara yeni iki parça daha eklemiş olan Killers, bunlardan biri olan Just Another Girl için geçen hafta bir klip yayınlamıştı. Şimdi ise geliri son sekiz yıldır yaptıkları gibi AIDS ile mücadele fonuna gidecek bir yılbaşı şarkısı ile karşımızdalar. Klipte Owen Wilson, Los Angeles'da yılbaşı geleneğini kaybetmiş bir aktörü canlandırırken, Harry Dean Shanton da gözümüze çarpıyor.

       
 

Popular Posts