Oradaydık: Adidas All Originals İstanbul 2013

Gelenek olmaya bir adım kala...

Geçen sene bu zamanlarda All Originals İstanbul için atmosferiyle bizleri çok etkileyen Hasköy Yün İplik Fabrikası'na doğru yol almıştık. Bu sefer aynı amaçla, Hasköy arasından sonra Küçükçiftlik Park'a geri döndük. Açık söylemek gerekirse geçen seneki fabrika konseptini tadınca, alan konusunda az da olsa hayal kırıklığına uğradık. Yine de gecenin sonunda üç çizgisini üstünden eksik tutmayan insanlarla çevrili olmaktan şikayetçi değildik.

Cumartesi günleri nasıl oluyor tam olarak bilmiyoruz ama biraz dinlenelim, hadi kahvaltı yapalım derken saatler uçup gidiyor. Bu yüzden alana vardığımız zaman sahnede Repikas vardı. Hatırlatmak gerekir o gece sahneye çıkacak isimler şöyleydi;


Hal böyle olunca sahneye çıkan bir sürü ismi kaçırdık. Özellikle İstanbullu elektronik müzik ikilisi Man With A Plan'in performansı merak ettiğim performanslardan biriydi. Tabi geçen geçmişti ve önümüzde gecenin en önemli iki performansı duruyordu. DJ set olarak sahnedeki yerini alacak Holy Ghost! ve son bir kaç gündür Young Folks şarkısına eşlik edeceğiz diye ıslıklarımızı bilediğimiz Peter Bjorn and John.

Saat 9 olup da Holy Ghost! turntable'ın başına geçtiği zaman eğlenmeye hazır bir topluluğu yakaladı. İkili bu fırsatı iyi değerlendirdi ama canlı kanlı Holy Ghost! performansı da bu etkinliğe çok yakışırmış.


Küçükçiftlik Park Facebook sayfasından yayınlanan, ikili dj setinin başındayken;
Böyle etkinlikler geç gitmenin bir kötü yanı da belli bir saatten sonra sahneye konsantre olduğundan alanda ne olup bittiği hakkında çok bilgi sahibi olamamak. Yine şöyle uzaktan uzaktan gördüğümüz kaykay pisti ve her biri kendine özgü bisikletleriyle aramıza karışan insanlardan alanda sadece müzik olmadığını anlayabiliyorduk.

Gecenin asıl ismi Peter Bjorn and John sahneye çıktığı zaman alanın odak noktası sahneydi. Yeni albümden de parçalar çaldığı konserin odak noktası ise kesinlikle Young Folks'tu. Önceden çalıştığımız ıslık performansımız da kusursuza yakındı diyebiliriz. Bir de Second Chance çalmaya başladıklarında ekrana acaba 2 Broke Girls mü başlıyor diye şöyle bir baktığımı da itiraf edebilirim. Gruptan çok diziyle eşleştirmişim kafamda.



Gecenin finali yapacak isim Lust için gece biraz şanssızdı. Saatler 12'yi vurunca sahneden alana yayılan müzik sesi kesildi. Lust, gecenin külkedisi oldu.

Yeni Video: Múm - Candlestick

Bu Múm dibine de ışık veriyor...

Múm, yeni albümü Smilewound'u Candlestick'e çektiği kliple kutluyor. Çocukken mahalledeki teyzelerle papaz olma nedeni zillere basıp kaçmanın işlendiği videoda, mekan Reykjavik sokakları olunca kapılara, zillere yansıyan güzellikler bulunuyor.

Karşınızda grubun solisti Sigurlaug Gísladóttir ve onun biraz İzlanda sapığı gibi gösteren maskesiyle Candlestick;

Yeni Video: C2C - Delta


                                                                    Tanışıp kaynaşın...


Fransa çıkışlı C2C, uzunca Coups2Cross, geçen yıl çıkarttıkları ilk albümleri olan Tetra ile ismini duyurmuş, Down The Road ile taçlandırmış. Bu dört genç yıllardır beraber yaptıkları müzikle Dj olmaktan sıyrılıp, adeta turntablism akımının Fransız öncüleri olmuş. Şimdi de yeni yayınladıkları klip Delta ile karşımızdalar. Klibin tarzı çok farklı gelemeyecek olsa gerek. Fransız, elektronik.


Dinlemediyseniz dinlemelisiniz:
Down The Road
Happy Ft. D. Martin
Arcades




Ninni: Soldier On

25 Eylül 2013 Çarşamba...

O, bir gün bir şekilde gidecek; gitti.

İyi geceler.

Yeni Şarkı: MØ - Never Wanna Know

Sinirleri evde bırakmış...

Basları bol bulduğu synth-pop şarkılarıyla gönlümüzü fetheden Karen Marie Ørsted yani , 20 Ekim'de yayınlayacağı Bikini Daze EP'sinden Never Wanna Know şarkısı için sinirlerini dolaba kaldırmış. Danimarkalı isim, sesiyle gündeme gelmek istercesine minimal bir yapımla karşımızda;

Remix: Lady Gaga - Applause (Purity Ring Remix)

Olursa Lady Gaga olur...

Lady Gaga'nın önümüzdeki günlerde çıkaracağı Applause Remix EP'si için isimler açıklanmaya başladı. İlk isim ise Purity Ring oldu. Kendi tarzlarını şarkıya istediğimiz düzeyde yansıtmamış olsalar da işi kıvırdıklarını söyleyebiliriz.


Filmekimi Başlıyor!

28 Eylül - 6 Ekim   

Filmekimi 12 yaşında! İKSV tarafından düzenlenen ve her sene programıyla ''Şu işi şu güne ertelesem şunu da şöyle yapsam bu filmi de izleyebilirim ama acele davranmam lazım yoksa biletler bitecek.'' hissiyatlı tatlı telaşıyla heyecan yaratan Filmekimi, 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Bilet satışları ise 21 Eylül'de başlayacak.

Filmekimi bu sene bir de sürprizli! ''Kaçırırsan üzülürsün.'' film listemizin ilk sırasında yer alan Only Lovers Left Alive filminde rol alan müzisyen Yasmine Hamdan sahne şovları ve müziğiyle 6 Ekim'de Salon sahnesinde olacak.

''Kaçırırsan Üzülürsün'' film listemizin filmlerini ise şöyle sıralıyoruz:

1. Blue is the Warmest Color
2. Only Lovers Left Alive
3. Gloria
4. Inside Llewyn Davis
5. Fruitvale Station

Filmler hakkında daha çok konuşacağız ancak seanslar ve ayrıntılı bilgi için istikamet: http://filmekimi.iksv.org/tr/index.asp 

Yeni Şarkı: The Killers - Shot At The Night

10. yıl şerefine...

İsmini duyduğumuz zaman bile elimizi ayağımızı birbirine dolaştıran gruplardan The Killers, 10. yıl şerefine en iyi şarkılarını bir araya getirdikleri, Direct Hits isimli bir toplama albüm yayınlamaya hazırlanıyor. Bu tip toplama albümlerin olmazsa olmazı yeni şarkı kontenjanını da Shot At The Night ile dolduruyor. M83 grubundan Anthony Gonzales ile çalıştıkları şarkının albümdeki hitlerden aşağı kalır yanı yok.

Trailer: Foals - Holy Fire / Live At The Royal Albert Hall

"Her grubun yapması gerekenler"

Foals geçtiğimiz Mart ayında, üçüncü stüdyo albümleri Holy Fire'ı yayınladıktan sonra gerçekleştirdikleri Royal Albert Hall konserinin DVD'sini yayınlıyor.

Geçtiğimiz günlerde trailer'ını paylaştıkları konser kaydı 28 Ekim'de satışa sunulacak:

 

Yeni Video: Daft Punk - Lose Yourself To Dance

Müjdemizi isteriz


Random Access Memories ilk gerçek klibine kavuştu. Daft Punk, geçtiğimiz haftalarda teaser'ını yayınladıkları Lose Yourself To Dance'in klibinin tamamını az önce paylaştı. Hala daha dinmeyen Daft Punk çılgınlığı (Açık ofiste çalışanlara selam olsun.) 90'larda kalmış bir geleceğin etkisiyle tekrar alevlenirse şaşırmayacağız:

Yeni Şarkı: Drake - Too Much

Üçüncü albüme doğru

Geçtiğimiz cuma Late Night With Jimmy Fallon'a konuk olan Drake yeni bir parça daha yayınladı. Piyano odaklı, pek dokunaklı şarkının adı Too Much ve müzisyenin 24 Eylül'de yayınlanacak üçüncü stüdyo albümü Nothing Was The Same'de yer alacak:

(Off The Record): XXXII


1. Arctic Monkeys etkisinden çıktığımızı söyleyemeyiz.



2. Teknoloji sorunlarının en temel çözümü "açıp kapatmayı denediniz mi?" sorusuyla gönüllerimizi fetheden IT Crowd, yaratıcısı Graham Linehan'ın sözlerine göre 40 dakikalık son bir bölüm ile karşımıza çıkacak.


3. İstanbul Bienali için vakit geldi. Bienali merak edin. Bienali ziyaret edin. Üstelik giriş ücretleriniz hep Avaz Avaz'dan. Şaka şaka bu sene İstanbul Bienali'nde ziyaretler ücretsiz.


4. Müziğin ağustos böceği olmamak için sonbahara müzik depolayın. Bizim tavsiyemiz ise London Grammar'in If You Wait albümü.


5. Donna Summer'a saygı ve sevgi kuşağı remix albüm Love To Love You Donna'ya Hot Chip katkısı Sunset People'ın Dub şekli ortalarda dolaşmaya başladı. Bu vesileyle Love To Love You Baby şarkısına dönelim.


*Görsel: Björk - Debut

Yeni Video: Shit Robot - We Got A Love (feat. Reggie Watts)

Her insan bir evren...

James Murphy'in kanatları altında çalışmalarına devam eden Shit Robot, DFA Records'tan We Got A Love isimli yeni bir single çıkardı. Şarkının, insana bakan evreni görür felsefesinden etkilenerek çekildiğini düşündüğümüz videosunu da hiç geciktirmeden yayınladı.

Ritmik bir piyano eşliğinde galaktik adamın dünyasına konuk oluyoruz;

Yeni Video: Icona Pop - All Night

Sabaha kadar devam edebiliriz

İsveçli ikili Icona Pop, belgesel tadındaki yeni videolarında LGBT'lerin yanından sesleniyor.

Amerikan LGBT kültürünün oldukça bilinen bir parçası olan "Vogue Ball" konseptini kamera karşısına taşıyan ikili, benzersiz dans figürleri ve kıyafetlerin yanı sıra LGBT bireylerin sözcüklerine de yer veriyor.

Şarkının adı All Night, klibi de ışıl ışıl:

Yeni Şarkı: Clare Maguire - Little White Lies

İnciler dökülmeye devam ediyor...

Bu yaz yayınladığı Paper Thin ile gecelerimize misafir olan Clare Maguire, bu sefer ayrılıklara el atıyor. Londralı isme övgülerimiz, sesinin güzelliğini örtecek kadar kötü şarkı yapana kadar devam edecek gibi gözüküyor.

Karşınızda Little White Lies;

Yeni Video: Little Boots - Satellite

Orgun başında...

Little Boots, hafta sonu canlı canlı dinlerken verdiği Satellite şarkısının video haberinin ardından şimdi de videosuyla karşımızda. Victoria Christina Hesketh'in orgun başına geçtiği klipte başrolü küçük balet Annalise Gray kapmış.

Mercury Prize 2013: Arctic Monkeys, James Blake, David Bowie

Yılın en iyi albümüne

Bu yılki Mercury Prize adayları açıklandı.

İngiliz diyarlarının (ve İrlanda'nın pek tabii) en iyi albümüne verilecek ödülün bu yılki adayları belli oldu. Henüz daha performanslarının etkisinden kurtulamadığımız Arctic Monkeys, büyük dönüşüyle David Bowie ve ikinci albümüyle James Blake adayların ilk göze çarpan isimleri.

Aday listesinin tamamı aşağıdaki gibi. Ödülün Arctic Monkeys'e gitmesini istediğimizi söylemeye gerek olmamalı:

Arctic Monkeys - 'AM'
David Bowie - 'The Next Day'
Disclosure - 'Settle'
Foals - 'Holy Fire'
James Blake - 'Overgrown'
Jake Bugg - 'Jake Bugg'
Jon Hopkins - 'Immunity'
Laura Marling - 'Once I Was An Eagle'
Laura Mvula - 'Sing To The Moon'
Rudimental - 'Home'
Savages - 'Silence Yourself'
Villagers - '{Awayland}'
.

Yeni Video: Franz Ferdinand - Evil Eye

İyi pişirdiğimiz Alex'imizi göbekte servis ediyoruz...

Franz Ferdinand'ın bu yaz yayınladıkları albüm Right Thoughts, Right Words, Right Action'ın en parlak şarkısı Evil Eye klipledi. Şarkının ismine uygun olarak korku konsepti dahilinde Diane Martel tarafından çekilen video içerisinde uçuşan uzuvların yanında bizlere göbekten seslenen Alex Kapranos ile iç açıyor. Yine de "Kan beni tutar." ve "Ben bakamam öyle şeylere." diyenlere uyarımızı yapalım.

Yeni Video: Arcade Fire - Reflektor

Bir klip yetecek gibi durmuyordu...

LCD Soundsystem adamı James Murphy ile beraber kaydettikleri yeni albümleri Reflektor'den albümle aynı ismi taşıyan şarkı ve klipleriyle, Arcade Fire geri döndü. Beraber çalıştıkları James Murphy etkisinin fazlaca olduğu şarkıya iki klip çekildi. İlk olarak yayınlanan interaktif klip için sizleri buraya alırken, size bir de Ian Curtis'in hayatını anlatan Control filmi ile tanınan Anton Corbjin yönetmenliğinde ikinci klip vadediyoruz. Yansımalarınız bol olsun.

Cover: Kings of Leon - Dancing On My Own

Robyn cover'ladılar

Uzun zamandır Kings of Leon'un sesini duymayanlara sabah sürprizi.

Kings of Leon, 24 Eylül'de yayınlayacakları 6. albümleri Mechanical Bull'un tanıtımı için ortalıkta görünmeye başladı. Grup dün BBC Radio'da yaptıkları session'da Robyn'in Dancing On My Own'unu yeniden yorumladı.

Çarşamba sabahına güneyli ve gitarlı bir Robyn yorumuyla başlamak için:

Yeni Şarkı: Coldplay - Atlas


Coldplay beklemedik yerden vurdu

Rock'n Coke bitti, gerçek dünyaya dönme zamanı!

Hezarfen'de takıldığımız sıralarda Coldplay Mylo Xyloto'dan sonraki ilk parçasını yayınladı. The Hunger Games: Catching Fire'ın soundtrack'lerinden biri olan parçanın adı Atlas.

Evet Coldplay'i çok özlemişiz. Evet Chris Martin harika bir vokal. Ve evet, her şeyin yerli yerinde, tam kararında olduğu şarkıları çok seviyormuşuz:


Ninni: Bullets

1 Eylül 2013 Pazar...

Üzülmek boşuna, olacağı varsa olur.

İyi geceler.

 

Popular Posts