Yeni Şarkı: MØ - XXX 88 (feat. Diplo)

Yola devam...

Kariyerinin başlangıcında basamakları üçer üçer çıkan gözde Danimarkalımız , bu sefer ünlülerin yapımcısı Diplo yardımlı yeni şarkısını yayınladı. Şimdiye kadar yayınladığı az sayıdaki elektronik-pop eserleriyle gönlümüzde yer edinen MØ, her yeni şarkıyla da bu yeri genişletmeyi başarıyor.

Taze Kan #5

Çarşıdan aldım 1 tane

Yaz mevsimine yavaş yavaş veda ettiğimiz şu günlerde kış meyveleri kreasyonundan nar, güncel Taze Kan serimize ev sahipliği yapıyor. Listesiyle diğer serilere göre daha kalabalık olan Taze Kan #5 için hep birlikte ''Çarşıdan aldım 1 tane eve geldim 1000 tane.'' diyebiliriz.

Ya da bir saniye derin nefes alıp kış ve beraberinde getirdiklerini unutuyoruz ve taze kanları yakalamaya devam ediyoruz.

♤ SlowRiot.theband

Taze Kan serisinin ilk post punk grubunu gururla sunuyoruz. Soundcloud'daki kaybolmalar sonucunda bulduğumuz grubun 36. takipçisi olduğumuz için mutluyuz. Şanslısınız; bencil değiliz ki bu çok beğendiğimiz parçayı sizlerle paylaşıyoruz.




♧ Mind Shifter

#yerli
Hakkında ne bilmek istiyorsan hepsi bu radio show'da. Koş!



♡ Kxngs

Britanya'dan ''other'' etiketi ile. Gerçekten other. Janra bulmaya çalışmakla vakit kaybetmeyin, dinleyin.




♢ Lindsay Lowend

Bu serinin en anaakım grubu. Kitlesini çoktan oluşturmuş Lindsay Lowend bu başarıyı tabi ki downtempolu elektronikli hiphop'una borçlu. Bir de drum &bass diye bir geçmişi var ki sormayın. Ama dinleyin hak vereceksiniz.




♤ Mons Montis

Henüz 13 günlük taze dream pop bebek şarkısı ile ''Sen ne güzel bişeysin öyle!'' dedirten İsviçrelerden Mons Montis'den daha fazlasını bekliyoruz.




♧ SHINES

Slowdive ? Değil. Siouxie and the Banshees? Değil. Wild Nothing? Değil
SHINES? EVET! Kendine özgü demekte %5 tereddüte düştüğümüz anlardan.



♡ shak.

Üniversite sınavlarını bırakıp kendini müziğe adayan bir gencin öyküsü shak. Takdir ediyoruz delikanlıyı.





Yeni Şarkı: Paul McCartney - New

Yeni albüm de yolda...

Paul McCartney, New isimli yeni bir parça yayımladı. Yapımcılığını Mark Ronson'un üstlediği parça, 14 Ekim'de yayınlanacak yeni bir albümün de müjdecisi oldu. Sonsuz kredisinin yanında yüksek beklentileri boşa çıkarmayan şarkı, hemen şimdi burada;

Cover: Franz Ferdinand - Oblivion

Franz Ferdinand'ın akustik yönü...

Yeni albümleri Right Thoughts, Right Words, Right Action ile şimdiye kadar yaptıkları müziği layığı ile yaptığını kanıtlayan Franz Ferdinand, şimdi de akustik cover mecrasına elini attı. Fransız bir radyo istasyonu için kaydettikleri akustik cover'ın hedefi ise Grimes'ın Oblivion'u oldu.

Karşınızda Grimes'in "la la la la la" yorumuna rakip, Franz Ferdinand'tan "la la la la la" yorumu;


Yeni Video: Banks - Waiting Game

Yine siyah, yine kışkırtıyor.

Sözüyle, sesiyle adeta ''Ben şarkımı söylerim baştan çıkmak sizin işiniz.'' diyen Banks, yine yapıyor yapacağını ve kışkırtıcı sesine yepyeni bir video ekliyor.

Yeni albümü London henüz yayınlanmadı ancak büyük tarihe az kaldı. Gün geçtikçe sesine daha da çok kulak verdiğimiz Banks'in yeni video klibi yönetmeni ise Francesco Corrizini oluyor.


Yeni Video: The National - Graceless

Siyah-Beyaz eğlenceler...

Bu yaz canlı izleyeceğiz derken konseri yarınlara kalan The National, Trouble Will Find Me'den Graceless'a siyah beyaz bir video çekti. Yönetmen koltuğuna Sophia Peer'in oturduğu, eğer renkli bir şekilde çekilse içindeki çocuğu ortaya çıkar içerikli One Direction klibi diyebileceğimiz videoda, siyah beyaz olmasının getirdiği hüzün ile farklı bir hava yakalamışlar.

Yeni Video: Daft Punk - Lose Yourself to Dance

Daft Punk parıldamaya devam ediyor...

Her gün konuşulsa sıkılmayacağımız Fransız ikili Daft Punk, yeni albümleri Random Access Memories'ten Lose Yourself to Dance'i klipledi. Get Lucky gibi Pharrell Williams vokali ve Nile Rodgers'in funk gitarıyla şenlenen parçaya çekilen video ile de albümün baskın uzay diskosu temasından uzaklaşmamış.

Karşınızda 1 dakikalık süresiyle tadını damağımızda bırakan Lose Yourself to Dance videosu;

NFAQ: Rock'n Coke 2013

O kadar da merak etmediğiniz sorular ve cevapları burada...

Rock'n Coke vakti artık yaklaşıyor. Festival öncesi klasik soruların cevaplarını kısa bir Google aramasıyla bulmak mümkün. Avaz Avaz olarak, biz o kadar da sık sorulmayan kritik soruların peşine düştük.

Ana sahnede dinlemediğimiz ya da sevmediğimiz bir isim var, çadırımıza dönüp bir sonraki isme kadar uyuyalım mı?

- Tabii ki hayır. İki senede bir gerçekleşen ve toplamda 3 gün süren bir festivalden bahsediyoruz. 4 tane daha sahne var. Keşif Sahnesi'ne koş, olmadı Şehir Sahnesi'nde takıl... Hem belki o çok yaygın "Türkiye'de güzel müzik yapan grup yok" efsanesini de paramparça etmiş olursun kafanda, kim bilir.

Aynı anda 5 sahneyi birden izlemek mümkün mü?

- Eğer Zaman Döndürücü'nüz yoksa o iş zor.

Kamp hamallık mı?

- Evet ve hayır. Açık konuşalım, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte içerisi cehenneme dönecek. Ve evet tuvalet ve duş büyük sıkıntı. Yine de gencim, kire, pasa, sıcağa dayanırım diyorsan hiç durma. Koca bir festival günü sonrası yürüyerek yatağına ulaşmak kadar iyi hissettiren çok az şey var. Üç gün boyunca gerçek dünyadan soyutlanmak da cabası.

Rock'n Coke'ta Türk gruplara hak ettikleri değerler veriliyor mu?

- Editors'ten sonra çıkacak Duman ve Primal Scream'den sonra çıkacak Teoman'dan bahsediyorsak bizce evet. Ayrıca Şehir Sahnesi'nde performans sergileyecek olan Sapan, On Your Horizon, Meriva, kafabindünya gibi gruplar hak ettikleri değeri organizasyondan değil, senden bekliyorlar.

Biletler pahalı mı?

- Kampüs temsilcileri aracılığıyla satılan kamp ve kombine biletlerde çift basamaklı sayılardan söz ediliyor. Bilet fiyatı bir bahane değil.

Arctic Monkeys, Rock'n Coke'un assolisti olabilecek kapasitede mi?

- Rock'n Coke'un Facebook sayfasında karşılaştığımız bu soruya cevap vermemeyi tercih ederdik ama yine de cevap verelim, evet.

Rock'n Coke'a giderken ne giyelim?

- Arctic Monkeys'den Primal Scream'e, The Prodigy'den Within Temptation'a, La Roux'tan Hurts'e uzanan ne olursan ol yine gel listesiyle kıyafet için çok çeşitli kombinasyonlar denenebilir. Yine de Rock'n Coke akşamları bir başka serin oluyor hele aylardan eylül ise.

Festivalde yapmamamız gereken en kritik hata?

- Öğlen 2'de içmeye başlayıp akşam olmadan kepenkleri indirmek. Festival birayla güzel, o ayrı ama yaz sıcağında çarpılmamak lazım. Bir de ilerleyen saatlerdeki performansları kaçırırsanız üzülen yine siz olursunuz.

Jamiroquai sahnedeyken Jamiryo diye bağırsak olur mu?

- Ülke puanı. :(

Festival alanında önceki senelerin kritiğini yapmak, geçmiş tecrübeleri konuşturmak caiz mi?

- İki sene öncesini hatırlayan kaldı mı? Daha da önemlisi iki sene öncesini umursayan kaldı mı? Geçmişe tutunmamak lazım. Ülkenin en ana akım festivaline katılmış olmak da çok ilginç değil zaten.

Rock'n Coke'a çıktığı için iteleyip öteleyebileceğimiz bir grup var mı?

- Yıllardır kimse kapitalizm demiyor, malum. Ama illa da öteleyeceğim diyorsan, alternatiflik - popülerlik kovalamama - Rock'n Coke'un ana akımlığı üzerinden Büyük Ev Ablukada'yı çekiştirebilirsin.

Bu sene Rock'n Coke'a Linkin Park geliyor mu?

- Hayır.

Tanışın: Lorde

Genç yetenekler kuşağında bugün

Tarzıyle Lana Del Rey ve Grimes'a; yeteneğiyle ve yükselişiyle Kimbra'ya benzetiliyor. En yeni, en sevilen genç yetenek Lorde, Yeni Zelanda'dan ve ilk albümü yayınlanmadan önce kendisiyle tanışmak isteyebilirsiniz.

Soundcloud'un aktif kullanıcılarından biriyseniz Lorde'ye denk gelmiş olmanız kuvvetle muhtemel, benim de kendisiyle tanışmam öyle oldu. Diğer yandan, bir süredir ortalıkta bulunan bu hanım kişinin adı bu civarlarda gerektiği kadar sık ve yüksek sesle tekrarlanmıyor.

1996 doğumlu bu hanım kişi çıkışını Yeni Zelanda'da yapmış ve “gerçek” duruşuyla önce yaşıtlarının dikkatini çekmiş. Popüler kültürün odağındaki mevzularda; mücevherler, hızlı arabalar ve kokain partilerinde ne kendisinin ne de yaşıtlarının kendilerini bulduklarını söyleyen Lorde'nin en popüler şarkısı tam olarak bu mevzuya parmak bastığı Royals:



Lorde'nin “neredeyse profesyonel” müzik hayatı, 12 yaşında, bir arkadaşının babasının okuldaki yetenek yarışmasındaki performansını kaydetmesiyle başlamış. Sürecin devamında performans Universal Music'e, şimdiki menajerine kadar ulaşmış. Lorde o günden bu yana, Universal'ın ellerinde büyük çıkışı için hazırlanıyor.


Lorde'nin ilk albümü Pure Heroine 30 Eylül'de yayınlanmış olacak. O zamana dek, dinleyin ve bilhassa dinletin.


Yeni Video: Temples- Keep In The Dark

Saykodeli(li)k...

Avustralyalı psychedelic rock grubu Tame Impala'nın İngiltere havası almış şekli olarak tanımlanan Temples'ten yeni bir video geldi. 7 Ekim'de yayınlayacakları Jewel Of Mine Eye single'ına b-side olarak eşlik edecek parça Keep In The Dark'a çekilen videonun saykodelikliği şarkının kendisiyle yarışır durumda. 

Saykodelik seven kaçırmasın;

Yeni Video: STRFKR - While I'm Alive

Bir zamanlar...



STRFKR'ın son albümü Miracle Mile ipod belleklerindeki yerini korurken, underrated olma özelliğini kimselere bırakmamakta kararlı görünüyor. Israrla övüyoruz, yeni videoyu çok beğendiğimiz için bir kez daha övüyoruz.

Ve David Fine'ın yönettiği yarım kalmış bir aşk hikayesi :



Yeni Video: alt-j (∆) - Taro

Makinenin çok ötesinde


Mercury'i aldığı gibi yoluna devam eden ve bu yola her seferinde yenilerini ekleyen alt-j (∆), An Awesome Wave albümlerinden Taro'yu yeni videosuyla taçlandırdı. Melissa Murray'in yönettiği video, Chicago'daki hayatları fotoğraflandıran iki gencin belgeseli niteliğini taşıyor. Güzel arkadaşlık ve bolca sanat etiketleriyle yorumlayabileceğimiz video, her açıdan kalbe dokunuyor:



Yeni Şarkı: Digitalism - Electric Fist

Yeni EP haberiyle beraber...

"Neden Türkiye milli takımında oynamıyor bu Mesut Özil? sorusunun elektronik müzikteki karşılığı İsmail Tüfekçi ve Jens Moelle'den oluşan Alman ikili Digitalism, 30 Eylül'de yeni EP'leri Lift'i yayınlamaya hazırlanıyor. Bu sırada EP'den yeni bir şarkı ile de karşımıza çıkıyor. Takibi kolay synth'i ve eğlenceli ritmiyle Electric Fist;

Yeni Şarkı: London Grammar - Interlude

Yüzlerinin güldüğüne bakmayın...

Bu senenin en dikkat çeken gruplarından London Grammar, ilk albümleri If You Wait'in çıkışına günler kala albümden bir parça daha yayınladı. Albümde sondan bir önceki parça olarak yer edinen Interlude, albümün kapanış şarkısını daha da çok merak ettirtiyor.

Karşınızda üzüntülerimiz üzerinden yürüyen London Grammar şarkısı Interlude;

Ninni: Love Is Blindness

20 Ağustos 2013 Salı...

Aşkın tanımını Bono yapıyor. Jack White ise kolundan tutup bir adım öteye götürüyor.

İyi geceler.

Eksen On Fair: Suede

Değişiklikler, değişiklikler

Eksen On Fair
'den haber var: Paul Weller gitti Suede geldi.

15 Eylül Pazar günü Küçükçiftlik Park'ta gerçekleşecek olan Eksen On Fair geçen seneki line-up'ı ile gönülleri mest etmişti. Bu sene de aynısını yapmayı bir görev biliyor ve konsere katılamayacak olan Paul Weller yerine Suede'i davet ediyor.

Gününüz Suede ile geçsin.
.

Yeni Şarkı: 65daysofstatics - Prisims

Dünyanın sonuna doğmuşum...

Eylül'de yeni albüm çıkaracaklar kervanına katılan İngiliz post-rock grubu 65daysofstatic, bu haberle birlikte albümden yeni bir parça yayınlamayı da unutmadılar. Grubun, "Dünya yok olurken dans edilmek üzere üzgün bir dans müziği yazmaya çalıştık." diye tanımladıkları Prisms, bizce böyle bir senaryoda iş görebilir.

Karşınızda yeni albüm Wild Light'tan Prisims;

Yeni Video: Lady Gaga - Applause

İyi ki döndün

Geçtiğimiz günlerde dinleme şerefine eriştiğimiz Applause'un klibi de geldi.

Lady Gaga'nın muhteşem dönüşü her zamanki gibi insanın gözlerini almakta zorlandığı bir dizi çılgın kostüm, dans figürleri ve her izlediğimizde yeni anlamlar kazanacağından neredeyse emin olduğumuz referanslardan oluşuyor.


Yeni Şarkı: Two Door Cinema Club - Changing Of The Seasons

Two Door Cinema Club + Madeon

30 Eylül'de Changing Of The Seasons isimli bir EP yayınlayacak olan Two Door Cinema Club, EP ile aynı ismi taşıyan şarkıyı yayınladı. 94'lü Fransız prodüktör genç yetenek Madeon ile çalıştıkları şarkıda sevdiğimiz Two Door Cinema Club ritimleri elektronik müzik altyapılarıyla buluşuyor.

Oradaydık: Placebo

You're the truth, not I...

Türkiye'ye beşinci defa gelen ve benim de 2009 yazında Kuruçeşme Arena'daki konserden sonra ikinci konserim için Vodafone İstanbul Calling dahilinde, Placebo ile beraber Parkorman'daki yerimi bir önceki konserime göre geç aldım. Geç aldım diyorum çünkü bir önceki konser için sabah saat 11 gibi konser mekanı önünde yerimi almıştım. Hatta konserin bir gün ertelenmesi sonucunda bu erkenden bekleme olayı iki güne yayılmıştı.

Öncelikle, ön grup olarak sahneye çıkan The Veils hakkında bir kaç söz etmek istiyorum. Konser öncesi grubun sadece bir kaç şarkısını biliyordum yani iyi bir The Veils dinleyicisi değilim. Yine de canlı performanslarını dikkate alarak grubun Parkorman gibi bir açık alanda Placebo konseri öncesi dikkati sahneye çekme konusunda sıkıntı yaşadığını söyleyebilirim. Alana sadece Placebo dinlemeye gelmiş izleyiciler için sorun teşkil etmese de özellikle The Veils dinlemeye gelen arkadaşımla kapalı ve küçük bir mekanda azimle grubu dinlemeye gelenler arasında grubun etkileyiciliğinin kat be kat artacağı konusunda hemfikir olduk.

Yine de grubun bildiğim ve sevdiğim az sayıda şarkısından Sit Down by The Fire'ı canlı dinlemek güzeldi. Konser sonrası The Veils'e daha çok dikkat kesileceğim. Umarım yolumuz bir gün İstanbul'un küçük ve samimi sahnelerinde bir daha kesişir.

Grubun konserde çaldığı şarkılar; Train With No Name - Calliope! - Turn from the Rain - Birds - Not Yet - Vicious Traditions - The Pearl - Sign of Your Love - Sit Down by the Fire - The Valley of New Orleans - Through the Deep, Dark, Wood - Nux Vomica


Placebo'ya geri dönersek; bir grubu çok seviyorsanız, grubun konserini en önden ve grubu çok seven diğer insanlarla beraber izlemek dünyanın en güzel olayı. Bunu özellikle Cuma akşamı konseri en önden ve grubu çok da sevmeyen insanların arasında izleyince daha iyi anladım. Neyse ki şarkılar, içinde kaybolmak için büyük olanaklar sunuyor.

Konserlerinde intro olarak kullandıkları Pure Morning ile Sigur Ros'un Svefn-g-englar şarkısının mash-up şeklini duymaya başladığımız zaman konser resmen başlamıştı. İşte o karışım;



Bir türlü ısınamadığım B3 ile Placebo sahnedeydi. Her geçen yıl doğal olarak yaşlanan Brian Molko ve doğal olmayarak yaşlanmayan Stefan Olsdal'ın performans olarak hiçbir şey kaybetmediği ise For What It's Worth ile apaçık ortaya çıktı.

İlk albüm Placebo'dan Bionic'in peşine günümüze hızlı bir dönüş yapan grup, yakın zamanda çıkaracakları yedinci albümü Loud Like Love'dan Too Many Friends ve albümle aynı ismi taşıyan şarkı Loud Like Love'ı çaldı.  Diğer albümlerin gölgesinde kalmayacak görüntüsü veren albümden parçaların canlı şekliyle de güzel olması yeni albüm için güzel haber.

Yeni albümden şarkıların ardından, grup, bir cover grubu olarak da on kaplan gücünde olduğunu kendi şarkılarına yaptıkları düzenlemelerle bir kez daha gösterdi. Twenty Years, Meds, Black-Eyed gibi şarkılarına yaptıkları yorumlar görülmeye değerdi. Tabi insan o şarkıları orjinal halleriyle de dinlemek istiyor. Yine suçu gruba değil daha önceki konserlerine gitmediğim için kendime atıyorum.

Konserin bis'ten önceki son iki şarkısı Special K ve The Bitter End sahne ve seyirci arasındaki duygu yoğunluğunun en üst seviyeye çıktığı dakikalardı.

Bis için geri döndüklerinde belki bu sefer birkaç cümle kurar Brian Molko diye bekledik ama bir iki teşekkürden fazlası yoktu. Stefan Olsdal'ın seyirciyle kurduğu küçük oyunu saymazsak, sahneden seyirciye çok pas yoktu o gece. 

Biste sırasıyla Teenage Angst, bir Kate Bush şarkısı olan Running Up That Hill ve Post Blue'yu çalan grubun, konserin son şarkısı seçimi ise Infra-Red'ti. Benim için bir Placebo konseri için en güzel sonlardan biri Infra-Red sırasında birileri gerçekten ambulans çağırsa güzel olabilirdi. 23 yaşındaydım ve ergenliğimin doruk noktalarından birini daha yaşıyordum.

*Fotoğraflar ve The Veils hakkındaki yorumları için Gökçe Güner'e teşekkür ediyorum.

Yeni Şarkı: Lana Del Rey - True Love On The Side


Gizli saklı kalanlar

Lana Del Rey
'in daha önce duyulmamış şarkıları ortaya çıkmaya devam ediyor.

Daha geçtiğimiz haftalarda açıkça Lady Gaga'yı hedef alan So Legit isimli bir şarkının varlığı keşfedilmiş ve internetin dört bir yanına dağılmıştı. Bu seferki parçanın adı True Love On The Side ve ilk bakışta herhangi bir popüler isme saldırıyor gibi görünmüyor. Yüksek temposu, gitarları ve çok coşkulu vokalleri True Love On The Side, alışık olduğumuzdan bir tık farklı -ve kesinlikle çok daha keiyfli- bir Lana Del Rey sunuyor:

Yeni Video: Little Boots - Shake

Haydi hep beraber...

Rock'n Coke'ta saat 14.30'da sahne alarak dansa erken başlamamızı sağlayacak isim Little Boots, çocukların kameralarla ve kamera arkasıyla tanışmasını sağlayan yardım kuruluşu OMG! Everywhere ile beraber yeni albümü Nocturnes'ten Shake'i klipledi. Videoya bakılırsa bu çocukların geleceği parlak. 

Yeni Video: These New Puritans - Organ Eternal

Org sesinde kaybolun...

Hidden albümüyle hayata olan nefretlerini bir kalemde dışarı vuran genç İngiliz grup These New Puritans, bu sene içerisinde çıkardıkları sinirleri alınmış albüm Fields of Reeds'ten Organ Eternal'ı klipledi. Şarkının ismine münhasır şarkı boyunca çalan org sesine eşlik eden görüntüler ve biraz da şarkının canlı performansı şeklinde düzenlenen video, yaptığınız işlere küçük bir dinlence olarak büyük iş görebilir.

Yeni Şarkı: Eminem - Survival

Darwin'e selam olsun

Bugünün büyük olayı Eminem'in yeni şarkısı. Call of Duty: Ghosts'un trailer'ında karşımıza çıkan ve Eminem'in sekizinci albümünde yer alacak parçanın adı Survival. Albümün çıkış tarihi henüz belli olmasa da bu yıl sona ermeden yayınlanacağı söyleniyor.

Tekrar şarkıya dönersek, yüksek temposu ve harika gitar loop'uyla uzun zamandır beklediğimiz marş olabilir. Üstelik şarkıya Skylar Grey eşlik ediyor:

Top 10: Placebo

Sen şarkılar söyle dışından boşver...

Vodafone İstanbul Calling kapsamında 16 Ağustos Cuma günü Parkorman'da sahne alacak Placebo'yu konserden önce en çok sevdiğimiz 10 şarkısıyla konuk ettik. Baştan uyaralım, tekrar yorumladıkları parçaları listeye dahil etmedik. Yoksa iş, içinden çıkılmaz bir hal alıyordu.

10- Battle For The Sun
Dream brother. My killer. My lover.



9- The Crawl
Kamu spotu.


8- This Picture
Siz hiç büyümeyeceğinizi mi zannediyordunuz?


7- Too Many Friends
Yeni albümün gözümüzde hızlı yükseleni. Bunda klibin rolü de önemli.


6- Twenty Years
Who will wear the hat?


5- The Bitter End
Acı sonlara bayılırım.


4- Special K
Yer çekimine yenik düştüğümüz zamanlarda.


3- Song To Say Goodbye
En etkileyici video-şarkı birlikteliklerinden.




2- Infra-Red
Someone call the ambulance!



1- Without You I'm Nothing
David Bowie dokunuşuyla listenin en üstündeki yerine yerleşiyor.

Yeni Şarkı: Jessie J - Excuse My Rude


Kızdırmayın Jessie'yi

Jessie J Eylül'de çıkacak ikinci albümünden bir single daha yayınladı.

Şarkı sözü videosuyla paylaşılan Excuse My Rude, Demet Akalın ekolünden bir ayrılık sonrası nefreti ve güçlü baslarla dolu. Hayata bakışınızı değiştirmeyecek ama hepimizin çarşamba sabahına tutunmaya çalıştığı şu saatlerde yardımcı olabilir.

Ağustos Takvimi: İstanbul +

Bir başkadır Ege ve Akdeniz...

Ağustos, mevsim skalasında son yaz ayı ve yıllık izinlerin son adresi. Yani bu ay da  Ege ve Akdeniz Bölgesi'ndeki hareketlilik hız kesmeden devam ediyor.Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı olan Antalya, MÖ Yunan medeniyetine ev sahipliği yapmış ve  Çeşme'siyle turizmin başkenti olan İzmir ve daha memleketin diğer illeri bu yaz paritlemeye devam ediyor.

İstanbul'da Roger Waters ve The XX'i uğurladık; sırada PlaceboBelle & Sebastian ve Vestival kapsamında 50 Cent, Akon, LMFAO var, bekleriz!
İyi eğlenceler!

13 Ağustos
Jolly Joker // Leyla the Band (Antalya)

14 Ağustos
Çeşme Hayal Kahvesi // Mabel Matiz (İzmir)
Kuşadası Hayal Kahvesi // Malt (Aydın)

15 Ağustos
Kuşadası Hayal Kahvesi // Bülent Ortaçgil (Aydın)

16 Ağustos
Parkorman // Placebo


17 Ağustos
Dilaila Beach // Chill-Out Festival Çeşme 2013 (İzmir)
Küçükçiftlik Park // Garden Sale

18 Ağustos
Küçükçiftlik Park // Garden Sale

24 Ağustos
Küçükçiftlik Park // Belle and Sebastian


27 Ağustos
Suma Beach // Suma Beach Weekend Saturday

28 Ağustos
Suma Beach // Suma Beach Weekend Sunday
Çeşme Hayal Kahvesi // Ceyl'an Ertem Cadı Avı (İzmir)

30 Ağustos
Küçükçiftlik Park // Vestival: 50 Cent - Inna - Ne-Yo


31 Ağustos
Küçükçiftlik Park // Vestival: Akon - Sky Blu Of LMFAO -Far East Movement
Babylon Aya Yorgi // Soundgarden Çeşme


Yeni Şarkı: Lady Gaga - Applause


Alkışlar


Lady Gaga sonunda yeni albümü ARTPOP'un ilk single'ını yayınladı.

Önümüzdeki hafta yayınlanması planlanan parça, dün sızdırılmasının ardından apar topar paylaşıldı. Yeni single'ın adı Applause ve son albümde bıraktığımızdan çok farklı bir Lady Gaga'yla karşı karşıya olacağımız vaadinin karşılanacağının ilk sinyallerini veriyor.

Ninni: Some Written

12 Ağustos 2013 Pazartesi

Dönüşü olmayan bir yola girmeye hazır mısın?

İyi geceler.

Yeni Şarkı: Cage The Elephant - Come A Little Closer

Yaklaşın, yaklaşın...

2008 yılında yayınladıkları grupla aynı ismi taşıyan Cage The Elephant ile aklımızın bir köşesinde yer edinen Amerikalı grup, 3. albümleri Melophobia için Eylül ayını işaret etse de albümden Come A Little Closer ile karşımıza çıkıyor ve aklımızın köşesindeki yerlerini sağlamlaştırıyorlar.

Hüzünlü rock sevenleri bu tarafa alıyoruz;

Yeni Şarkı: Alpman - I Hate Summer

İroni ya da değil!


Alpman'ın en yeni şarkısı I Hate Summer için yeni bir janra açıyoruz: yazlık funk
Alpman'ın tanımı ise şöyle: Uber Mega Summer Special Danceable Spychedelic
Ve şu güzel pazar gününde yazlık funk I Hate Summer ile danslara koşup gününüzü gün etmek serbest.





Yeni Video: Arctic Monkeys - Why'd You Only Call When You're High?

Alex Turner olsanız bile değişmeyen şeyler var...

Do I Wanna Know ve Why'd You Only Call When You're High şarkılarının sözleriyle zaman zaman yaşadığımız duygulara tercüman olan Arctic Monkeys, bu şarkıları kullanarak çektiği videoda ise bu duyguları görünür kılıyor.

Karşınızda "Alex Band Guy";

Featuring: Jay Z

Büyük patron...

Dünya Rap ve R&B rezervlerinin %67'sini elinde tutan büyük patron Jay Z, eliyle değil de diliyle misafir olduğu parçalarla serimizin konuğu oluyor.

Rihanna'yı Rihanna yapan dokunuş onun sesinden geliyor.



Büyük aşklarının başlangıcı diyorlar.



Her şarkıya Rap ekleyelim çabasının kötü sonuçlanmadığı şarkılardan.



90'larda herkes hata yapmış. Buna Jay Z de dahil.



Önemli olan şu an nerede olduğun.

Oradaydık: The XX

Yaşandı bitti saygısızca!

Bir süredir yaşananlar dolayısıyla konsere gitmiyoruz. İptaller konusunda gönülden hem fikir olduk ancak bu konser ile nasıl kendimize geldik, The XX nasıl iyi geldi anlatamam. Parkorman gibi bir mekanda/alanda olması da bu keyfe keyif kattı. The XX beklenenden iyiydi; hem deşarj olmanın ilk ayağı oldu hem de sahnesiyle göz kamaştırdı.



İşte konser detayları:

18:00 suları ile kapılar açıldı. Kapıdaki görevlilerin (bir anlık dalgınlığa gelmiş olsa gerek) içeride içki satışı yoktur demesi üzerine kapıdaki esnaf ağabeylerin tezgahlarında aldık soluğu. Kapıda koyulaşan sohbetler, hipster defilesi ile şenlendi. ''Ne ararsan var'' isimli hipster defilesinin en önemli parçası son zamanların modası rapçi şapkası oldu.

20:00 itibariyle artık içeriyi merak etmeye başladık. Parkorman'ın çimenlerinde gençler kızlı erkekli oturuyorlar, şakalaşıyorlar, muhabbet ediyorlardı. Bu kadar da olmaz dedik ve bir konserin olmazsa olmazı bira kuyruğuna kendimizi attık. Kuyruk sonrası modumuzu almış şekilde önlerdeki yerimize geçtik. Sahne ise On Your Horizon'dı. Evet, sahne On Your Horizon'dı. Hatta melodisiyle, enstrümanlarıyla, sahne duruşu ve tavrıyla Parkorman, On Your Horizon'dı. Sahne performanslarıyla tüm Parkorman'ı kucakladı. Güçlü kadrosuyla bünyelerdeki kir pası kökünden sildi ve The XX'e hazırladı.

22:00 itibariyle bir ışık patlaması, bir heyecan, bir coşku. İşte unutamadığım anlardan. Jamie, Oliver ve Romy sahnedeki yerlerini almış, şarkılarını çalmaya başlamışlardı. Sahnede bu kadar cool duran bir grup daha hatırlayamadım bir an. Bakışları, duruşları, sahnedeki yerleri, görüntüleri coolluktan ölüyor, öldürüyordu.

Ne var ne yok tüm şarkıları çaldılar. Konser, dolayısıyla kısa sürdü çünkü The XX'in toplamda iki albümü bulunmakta. Jamie'nin remix'leri yani şovları romantik geçen tüm anları partiye çevirdi. Kendisini bir gün tek başına bir DJ set ile dinlemek, gönülden isteklerim arasında. Duy bunları Jamie!

Işıklandırma için söylenecek söz yoktu. Özenle çalışılmış olduğu apaçık ortadaydı. Tüm illüzyonlar; teknoloji ile sanatın buluştuğu anlardandı.



Ses sistemini de tebrik etmeden geçemeyeceğim zira hem On Your Horizon'da hem de The XX'de hata ibresi sıfırı gösteriyordu. Tüm sesleri en bilinen haliyle ve olması gerektiği şekliyle Parkorman'ın dört bir yanından dinleyebildim. (Gerçekten dört bir yanı çünkü boy sorunu yine baş rolde olduğundan en iyi görüş açısını yakalamak, 7 Ağustos gecesi, yine bizim işimizdi.)

Cool duruşundan ödün vermeyen Romy bizlerin samimiyetinden cesaret almış olsa gerek, ''Merhaba'' ve ''Sağolun'' deyişiyle kalp yağmuruna tutuldu.

''Her yer Taksim, her yer direniş!'' sloganları tüm konser boyunca atmosferdeki yerini aldı, bis bekleyişlerini süsledi. Sol eller havada The XX bekledik. Tanımadığım onca arkadaşımla hem The XX için hem de direniş için aynı duyguları paylaşmak, konserin en keyifli anlarından birini oluşturdu.

The XX sahnede çok mutluydu, çok keyif aldıklarını ve yakın zamanda yeniden görüşmek istediklerini söyledi. Bizse, dinleyiciler olarak, hala şaşkın ve hala heyecanlıydık. Ne zaman sahnedelerdi neler oldu anlamadan, The XX gitmişti. Tadı gerçekten damakta kaldı. Bu karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde yollar ayrı düşerken akıllarda ''Acaba bir daha ne zaman gelirler?'' sorusu yerini çoktan almıştı.

Bir de unutmadan; teşekkürler Vodafone Istanbul Calling!



Yeni Video: Placebo - Too Many Friends

Bir bildiriminiz var...

Facebook'ta 1000 arkadaşınız var ama gerçek arkadaşlık bu değil konusu işlediği Too Many Friends şarkısına, Placebo'dan bir de klip geldi. Güncel bir sorunu dile getirdik o zaman şöyle güncel bir de video çekelim diye düşünmüşler ki izleyiciden cevap bekleyen, detaylara takılmamızı öğütleyen bir video ortaya çıkmış.

Karşınızda Saman Keshavars yönetiminde bildirimi bol videosuyla Too Many Friends;

Yeni Video: Portugal.The Man - Modern Jesus

'Murica

Bu senenin en güzel albümlerinden biri olan Evil Friends'in altına imzasını atan Portugal.The Man, albümden Modern Jesus'un klibini yayınladı. İlmek ilmek Amerika kıvamındaki videonun sahibi Portugal.The Man olunca gece görüşlü kısımlar da eksik edilmemiş.

Yeni Video: little xs for eyes - Summer Stay

Yaz aşkı...

Geçtiğimiz sene Somewhere With A Dancefloor şarkısıyla yaz aşkı yaşadığımız İrlandalı grup little xs for eyes albüm habercisi yeni şarkı Summer Stay ile bu yaz da gönlümüzü çalmaya aday.

Karşınızda kalbimizi çalan synth'leri ve yaz mevsimini akılda tutan melodisiyle Summer Stay;



Bir önceki yaza dönersek;

Ninni: Angels

6 Ağustos 2013 Salı

Sayılı gün çabuk geçer!

İyi geceler.



Yeni Şarkı: Kings Of Leon - Wait For Me

Kings Of Leon'dan özel rica...

24 Eylül'de yayınlanacak olan Kings Of Leon albümü Mechanical Bull'dan Supersoaker peşine albümden ikinci parça Wait For Me dinlenilmeye hazır. Alışık olduğumuz tarzıyla devam eden grubun şarkıdaki "Beni bekle." ricasını üzerimize alınıp albümü beklemeye başladığımızı da söyleyebiliriz.



Grup, yeni şarkının yanında albümden yayınladıkları ilk parça Supersoaker'ın klibini de yayınladı. Videonun grup üyeleri tarafından gözlerimizin rengi belli olsun diye çekildiğinden şüphe ediyoruz.

Yeni Şarkı: London Grammar - Feelings

Sonumuz hayır olsun...

Şimdiye kadar hiç bir şarkısına boş olmadığımız grup London Grammar'ın 9 Eylül'de çıkacak ilk albümleri If You Wait için gün saymaya başladık. Bu süreçte de yardım yine gruptan geldi. Albümün B-side'ında yer alacak olan Feelings gün yüzüne çıktı.

Karşınızda vurmalı çalgılar ve Hannah Reid'in sesiyle hazırlanmış müthiş atmosferiyle Feelings;

Yeni Video: MGMT - Your Life Is A Lie

MGMT'den acı gerçekler...

Geçtiğimiz günlerde yeni albüm haberini verdiğimiz MGMT, albümden yayınladıkları ikinci parça Your Life Is A Lie'a klip çekti. Sözleriyle üzüntüye boğan şarkının videosu da bu sözleri destekleyici ögeler içeriyor.

Karşınızda MGMT'den acı gerçekleri yüzümüze vuran videosuyla Your Life Is A Lie;

Yeni Video: Mumford and Sons - Hopeless Wanderer

E ama bunlar onlar değil?

Mumford and Sons dün itibariyle Hopeless Wanderer'ın videosunu halka açtı.

Başta kendisini sıradan bir Mumford and Sons klibi sanabilirsiniz fakat işler tam öyle değil. Yüzleri görünüyor, görünmüyor, bu hangisi, hiç kendilerine benzemiyorlar derken işin aslını fark ediyorsunuz. Hopeless Wanderer'ın klibi, grup elemanları yerine Jason Suedikis, Will Forte, Jason Bateman (tam bu noktada ekstra bir mutluluk) ve Ed Helmes'i konuk ediyor. Hala daha pazartesi sendromunu üstünden atamamış olan varsa öneririz, birebir:

Yeni Video: God Is An Astronaut - Spiral Code

Origins kapımızda...

Post-rock deyince akla ilk gelen isimlerden God Is An Astronaut, yedinci albümü Origins'ten ilk parça Spiral Code'u yayınlamalarının üstünden çok süre geçmeden bir de klipledi. Tyler Haywood ve Johnny Chew tarafından yapılan video, müziği dinlerken ekrana da bakayım diyenlere bir görsel olmaktan çok da öteye gitmiyor.

Karşınızda hayatımız arka plan müziklerine aday Origins'ten Spiral Code;

Yeni Şarkı: Natural Animal - Who You Are

Soğuk ülkenin mutlu insanları...

Kanadalı disko ikilisi Natural Animal'ın ilkbaharda çıkardıkları Who You Are isimli EP'sinden aynı ismi taşıyan şarkısı Who You Are, yaz mevsiminin gücünü de alarak tekrar yayınlanmasıyla aradığı ilgiyi buluyor. Elleriniz ve ayaklarınızla küçük ve mutlu ritimler tutmak serbest;

Yeni Şarkı: HAIM - The Wire

Kardeş kardeş çalın...

Üç kız kardeşin bir araya gelip en fazla Selena'yı çağırabildiği ülkemizden, üç kız kardeşin bir araya gelip folk müziği ile 90lar R&B'sini aynı potada eritebilen bir grup kurduğu Los Angeles'e gidiyoruz. Gitarlarda Este, Danielle ve Alana Haim kardeşlere davulda Dash Hutton'ın eşlik etiği grup Haim, daha albümleri olmamasına rağmen her yerde karşımıza çıkıyordu. Şimdi ise ilk albüme adım adım yaklaşırken karşımıza The Wire ile çıktılar. Tadını çıkarın.

 

Popular Posts