Yeni Şarkı: Franz Ferdinand - Right Action ve Love Illumination

İki şarkı birden...

Yeni albüm Right Thoughts, Right Words, Right Action haberinin üzerinden çok geçmeden karşımıza iki şarkıyla birden çıkan Franz Ferdinand, bizi mutlu etmeyi başardı. Hot Chip'ten Joe Goddard ve Alexis Taylor katkılı şarkılar, yeni albüm için güzel şeylerin habercisi.

Right Action;


Love Illumination;

İkinci Yarı: Yeezus'ın Devamı Gelebilir


İhtimaller, yüksek ve güzel ihtimaller

Kanye West'in akıl dışı çalışması Yeezus'ın ikinci kısmı yolda olabilir.

Albümün yapımcısı Rick Rubin Yeezus'taki 10 şarkının aslında 16 şarkı içerisinden seçildiğini, kalan 6 parçanın ayrıca yayınlanabileceğini açıkladı. Heyecanlanmak için çok erken olabilir fakat
albümün kısaltılmasının arkasındaki motivasyonun daha bütünlük sahibi bir ürün çıkarmak olduğunu düşününce, diğer parçaların yayınlanmaması için bir neden görmek zor.

Daha fazlasına var mıyız? Kesinlikle.



Yeni Şarkı: Beyoncé - Standing On the Sun

Deniz, güneş, Beyoncé

Beyoncé'nin daha önce H&M reklamında kısaca işittiğimiz Standing On the Sun'ın stüdyo versiyonu internete sızdı.

Beyoncé'nin an itibariyle üzerinde çalıştığı albümün yayınlanması için biraz daha beklemek gerekiyor. Ortaya çıkacak parçaların neye benzeyeceğini kestirmek zor, çünkü albümün yapımcısı Ne-Yo'nun söylediğine göre kendileri de henüz bilmiyorlar.

Standing On the Sun, yüksek tempo ve seksi vokallerle geliyor. Parçanın bizde yarattığı beklentinin Beyoncé'nin her zamanki güçlü duruşunu bir önceki albümün "marş" çizgisinden uzaklaştıracağı yönünde olduğunu söyleyebiliriz.
 

Remix: Mariah Carey, A$AP Rocky, Miguel - #beautiful

A$AP Rocky ile remix keyfi!

Mariah Carey'in yeni albümü The Art Of Letting Go, 23 Temmuz'da yayınlanıyor.

#beautiful, yeni albümde yer alan ama albümün yayın tarihi öncesinde görücüye çıkmış, sevenleri tarafından ''Yıllardır neredeydin Mariah, çok özlemişiz.'' dedirten bir çalışma. (Mariah Carey yaşlanmıyor!)

Bizim odak noktamız ise rap sevenler topluluğumuzun ilgisi çeken A$AP Rocky remix'i oluyor. Remix gibi değil, eskisi gibi hiç değil ama A$AP Rocky ne yapsa yeridir diyerek hayatımıza devam ediyoruz ve remix'i buraya bırakıyoruz.




Yeni Video: M.I.A. - Bring The Noize

Beyaz giyme, toz olur...

Bu sonbaharda buluşacağımız, M.I.A.'nın dördüncü albümü Matangi'den çıkan ilk şarkı Bring The Noize bu sefer klibiyle beraber karşımızda. Romain Gavras ile çalıştığı Bad Girls videosuyla seviyeyi çok yukarılara taşıyan M.I.A. üzülerek söylüyoruz ki bu kez o seviyeyi yakalayamamış. Yine de yeni albüm ve yeni işlerini merakla bekliyoruz.

Karşınızda ahiret provası temasıyla Bring The Noize;

Yeni Video: Yeah Yeah Yeahs - Despair


''Benim güneşim, senin güneşin.''

Yeni albümleri Mosquito üçüncü video klibi Despair şarkısı hazırlandı. Patrick Daughter'ın yönettiği video ve daha doğrusu kısa film Empire State Building'de çekildi. Hayaller, umutlar, çaresizlikler. Ama Karen O ''Korkacak bir şey yok! Güneş yükseliyor; benim güneşim. senin güneşin. Senin güneşin, bizim güneşimiz.'' diyor ve klibin sonunda mutluluğunu dansla yansıtıyor.

Şimdi yapman gereken ise Yeah Yeah Yeahs'in on numara beş yıldız albümü Mosquito'yu dinlemek, Karen O'nun sesiyle şöyle bir kendine gelmek ve ardından video ile günü tamamlamak olacaktır.
 



Yeni Video: Disclosure - F For You

Çekirdek kadro...

Haziran ayının başında çıkardıkları albüm Settle ile bu senenin en iyi elektronik müzik albümü sıfatına, bir çoklarınca, dişli rakip Daft Punk'ın Random Access Memories'ten daha yakın olan Disclosure albümden F For You'yu klipledi. Videoda şarkıyı canlı da çalarız mesajı veren ikiliye şarkı ilerledikçe arka planda görsel efektler eşlik ediyor. Grup, görsellerinde ve kliplerinde bol bol kullandıkları yüz çizgileri konusunda da istisna yapmamış.

Karşınızda bu sefer konuk isimsiz, çekirdek kadrolu şarkı F For You;

Yeni Video: Ricky Hil & The Weeknd - Nomads

New York'un yörükleri

Ricky Hil (Tommy Hilfiger'ın elleriyle büyüttüğü solar iken dirilttiği oğlu ki lakabı Rich Hil diye bilinir), The Weeknd ile ortak çalışması olan Nomads'ın video klibini yayınladı. Nomads ritmiyle harmanlanan The Weeknd vokalini, Michael Jackson ile özdeşleştirmiş olan rapseverlerin yorumları dikkat çekici ancak The Weeknd, kendine özgü çizgisiyle her daim kalplerde.

Bir de bu Ricky Hil yani/veya Rich Hil gümbür gümbür geliyor; şimdiden söylemesi:


Direniş Şarkıları

...


Dün geceyi #duranadam direnişiyle bitirdik ve yeni güne aynı direnişle devam ediyoruz. Ve aklımızda her daim varlığını sürdüren müziğin bu süreçteki rolünü en güzel ürünleriyle dinledik.

Alternatif sahneden takip ettiğimiz isimlerin şu son 20 günde Gezi'ye bıraktıkları icraları ise en çok dinlediklerimiz oldu. Bir kısmını Off The Record'da paylaşmıştık. En yeni olan Vera - Dokunma ve artık dillerden düşmeyen diğer şarkılar ile bu serüvene devam ediyoruz.


  • Vera - Dokunma!



  • Yüzyüzeyken Konuşuruz - Sen Taştan Biz Ağaçtan





  • inan6666 - Sık Bakalım





  • Alpman - Resist!





  • Yok Öyle Kararlı Şeyler - Kökler




  • Dinar Bandosu - The Chapullers






Bonus: Daft Punk Gezi Versiyonu



Yeni Albüm: Jay-Z - Magna Carta Holy Grail

Jay-Z beklemediğimiz yerden vurdu
Jay-Z sürpriz haberi geçtiğimiz gün NBA finalleri 5. oyun sırasında yayınlanan reklam filmiyle verdi. Magna Carta Holy Grail adını verdiği albümün 4 Temmuz'da yayınlanacağının haberini aldığımız videoda içeriğine dair de çok fazla ipucu var.

Rick Rubin, Pharrell Williams ve Timbaland'i stüdyoda Jay-Z ile bir arada gördüğümüz videoda grup içinde bulunduğumuz atmosferde müzik yapmaktan bahsediyor. Jay-Z ise bu albümün, bu atmosferde, başarı ve başarısızlık arasında hedefinize doğru ilerlerken kendiniz olarak kalabilmenin bir sorgulaması olduğuna işaret ediyor.




Videodan da anlaşılabileceği gibi işin içinde Samsung da var. Dünyanın geri kalanının aksine, Apple karşısında hala Amerika'da bir üstünlük kazanamayan Samsung bu kez çok büyük oynamış. Öyle ki, albüm yayınlanmadan 3 gün önce 1 milyon Samsung kullanıcısına bedava sunulacak.

Yeni Şarkı: Arctic Monkeys - Mad Sounds

Oooh la la la

Arctic Monkeys, geçtiğimiz hafta katıldıkları iki festivalde setlist'lerine yepyeni bir parça dahil etti.

İsveç'te Hultsfred Festival'ın hemen ardından Danimarka'da NorthSide'da çaldıkları parçanın adı Mad Sounds. Yine de adı yanıltmasın, duyacaklarınız gayet sakin. Hatta belki biraz fazla sakin:

İptal 2: Vodafone Istanbul Calling

Tokat gibi iptal!


Muhteşem 12 Haziran sabahı tüm hızıyla devam ediyor.

Bir diğer iptal haberi de Pozitif Live'dan geldi. Vodafone İstanbul Calling konserleri ve etkinliklerinin iptal duyurusu, gün itibariyle haber akışındaki yerini aldı.

2013 yaz mevsimi efsane olacak diyorduk; gerçekten de efsane olma yolunda ilerliyor.

İptal: Efes Pilsen One Love Festival 12


Teşekkürler

Efes Pilsen az önce Facebook üzerinden bu seneki One Love Festival'ın iptalini duyurdu. 

Açıklamada da belirtildiği gibi bu kararda dün itibariyle yürürlüğe giren yasanın yanı sıra Gezi Parkı'nda yaşananların da büyük etkisi var. 

Kısaca, Blur yok, direnmeye devam!
.

Yeni Video: Kakkmaddafakka - Someone New

Limonlar Kakkmaddafakka'dan...

Çıkardıkları müzik gruplarına bakıldığında bereketli topraklardan Bergen'in tanıdık simaları Kakkmaddafakka, 2011 yapımı beğeniyle dinlediğimiz Hest albümünden sonra 28 Haziran'da çıkacak Six Months Is A Long Time'dan Someone New'i klipledi.

Sevdiği insanın yeni birini bulmasının işlendiği şarkının klibini fabrika müzikali şekilde çeken grup, dertlerine bizi ortak yapma gayretinde gözükmüyor. "Norveç'in hangi bölgesinde limon yetişiyor ya?" sorusu aklımızın bir köşesinde olmakla beraber, karşınızda limon işçileri Kakkmaddafakka ve yeni klibi Someone New;

(Off The Record): XXX


...


1. Merhaba. Günde 3 öğün çapulluyoruz. Her gün çapulcuyuz. 12 gündür. Everday we're chapulling!


2. TOMA'nın Twitter hesabı var! Gözden yaş gelene kadar gülmek serbest.



3. ''Tencere tava, hep aynı hava!'' Kardeş Türküler'den çatalıyla bardağıyla, tenceresiyle tavasıyla, sözüyle direnişiyle dillere pelesenk olacak Tencere Tava Havası!


4. Teşekkürler Patti Smith! Yes, we are all capulchu!


5. Bir ara bizde önünü alamadık, en sevdiğimiz oldu. Duvar yazılarından ''Kavunlu sık, rakı ile iyi gider.'' ise favorimiz. ''Evlere servis olayı'' ise gelmiş geçmiş en büyük hizmet! Oldu Teşekkürler!


6. Adnan Oktar'ı beklemiyorduk. Bu şekilde gelmesini hiç beklemiyorduk. Aslını da şuraya bırakalım, sinir bozukluğundan kaynaklı gülme kriziniz sona erdiğinde buraya yönelebilirsiniz: Boğaziçi Caz Korosu - Gezi Parkı



7. 22 şarkıdan oluşan Çapulcu Playlist'i müziğe yepyeni bir soluk getirildi. (Favorimiz 22'de 22. Mutlaka kulak verin hepsine.)


8. Peki müzisyenler ne düşünüyor? Aylin Aslım, Jehan Barbur, Cenk Taner, Hakan Kurşun, Alp Ersönmez, Ceylan Ertem, Gevende, Direc-t, Cemiyette Pişiyorum, Mabel Matiz ve Deli Gömleği olayları nasıl da güzel yorumluyor.


9. Günaydın Gezi Parkı, iyi pazarlar! #direngeziparkı




Görsel: Kanye West & Jay-Z -- Watch The Throne


 

Popular Posts