(Off The Record): Vol. XXVI




1. Mad Men'in 6. sezonuna neredeyse hiçbir şey kalmadı. Yine de özlem gözlerimizi kör etmiş değil. Yeni sezon posteri kötü, Jon Hamm'in üreme sistemine dair yazılıp çizilen her şey aptalca. ("Elephant genitelia" tamlamasına biraz gülmüş olabiliriz.)


2. Yeah Yeah Yeahs yeniye doymuyor. Daha Sacrilege'ın videosunun dumanı üstünde tüterken sıradaki albümlerinden Under The Earth isimli bir parçayı daha yayınladılar. Şikayetçi olacak değiliz. (Parça için The NY Times'a bağlanıyoruz. Sayfanın solunda, dergi görselinin hemen altında.)

3. Geçtiğimiz hafta Vera izlemeye gittik. Bestelerine zaten söz yok ama cover'larını da ayrıca dinlemeye gitmek gerek. Zihnimizden silinemeyen bir Sex On Fire gerçeği var.



4. Böyle havalara en çok yeni şarkı/video/albüm haberleri yakışıyor. Madem öyle La Roux'nun Tropical Chancer isimli yeni bir parçasının konser görüntüleri yakın zamanda internette kendine yer bulduğunu söylemeden geçmeyelim.


5. Twitter'dakiler ne derse desin, pazar günlerini sevmenin kötü bir tarafı yok. Pazar kahvaltılarını da.


*Görsel: Yora - Gün Sözleri

Ninni: The Four of Us Are Dying

30 Mart 2013, Cumartesi

Daha iyiye gideceğine inanman için hiçbir sebep yok.

(Korkmamak için aptal olmak gerek.)


Yeni Albüm: Crystal Fighters - Cave Rave

Aman çizgiler bozulmasın.

2010 yapımı Star of Love'dan sonra, canlı performanslarına vurulduğumuz Crystal Fighters'tan 27 Mayıs'ta çıkacak yeni albüm Cave Rave için bir trailer geldi. Trailerden gördüğümüz kadarıyla ilk albüm içerisinde bol bol kullandıkları Bask bölgesinin yerel çalgılarını bu albüme de aktarmışlar. Çalgıların yanında ilk albümün güzelliğini de aktarmayı başardılarsa bu yaz festivallerin birinde, bir daha görmek istediğimiz grup statüsüne çıkabilirler.

Karşınızda Crystal Fighters ve yeni albüm Cave Rave trailer'ı;



Grupla ilk defa tanışacak olanlara gönlümüzden geçen ise;

Yeni Video: Post Dial - Ode To The Pricks

BBC gururla sunar...

2010 çıkışlı You Are Not Alone isimli EP'lerini kaç kez dinlediğimizi saymayı bırakalı çok olan grup Post Dial, bugün bir sürpriz yaptı. Yeni bir şarkı ve yeni bir video ile kendini gösteren grubun dönüşü yeni bir EP ya da albüme yol açar mı bilinmez ama grubun yeni işlerini özlemişiz. Yeni şarkının grubun soundcloud sayfasından indirilebildiğini de eklemeden geçmeyelim.

Karşınızda BBC'den Adam Curtis çalışmaları üzeri gitarı bol yeni şarkı Ode To The Pricks;

Yeni Video: Yeah Yeah Yeahs - Sacrilege

İlginç hikaye, muhteşem video klip.

Yeah Yeah Yeahs'in yeni albümü  Mosquito 15 Nisan'da yayınlanacak. Yeni albümden adeta ön izleme paralelinde tadımlık niyetiyle yayınlanan Sacrilege yeni albüme olan merakları artırırken, yayınlanan video klibi ise Yeah Yeah Yeahs'i yine gündeme taşıyor.

Lily Cole'e rastladğımız video klipte, bir kasabada yaşanan ilginç olayların hikayesine tanık oluyoruz. Film gibi hikayesi ve anlamıyla özdeşleşen fon müziği ile Sacrilege video klibi:



Yeni Video: Toro Y Moi - Never Matter

Dinle, tepki ver, dans et.

Yeni albüm Anything In Return şahanesinin video klipli Say That ve So Many Details şahanelerine bir yenisi daha eklendi. Steve Daniels'in yönettiği video klipte Never Matter'ı dinleyen herkes kendini dans ederken buluyor çünkü synth pop harikası Never Matter'ın ritmine tepki vermemek imkansız.

İşin detayda gizli olduğu klipte Toro Y Moi (Chaz Bundick) ile son sahnede karşılaşıyoruz. Bu noktada Babylon konserinde kendisiyle göz göze geldiğimiz günleri hatırlıyor ve dansa kaldığımız yerden devam ediyoruz.



Featuring: Antony Hegarty

Sen kısaca Antony de...

Madem öyle ya da böyle Pazar gününe geldik, Antony Hegarty'nin o müthiş sesiyle tazecik serimize devam edelim.

Cuma ve Cumartesi günleri neler yaptığınızı bizler kadar Antony ve Hercules and Love Affair de biliyor.



Bir şarkıda vokal açıdan daha ne bekleyebilirsin ki.


Gerçekleşmemiş olsa eksikliğini hissedebileceğimiz bir birliktelik. Antony bu sefer CocoRosie'a konuk oluyor.



Antony, küçüklerinin elinden tutuyor.



Büyüklerinin gözlerinden öpüyor.



Yeni Video: Sigur Rós - Brennisteinn

Ara vermeden, daha sert...

İzlanda deyince aklımıza gelen Buz, Björk ve adını ezberden yazamayacağım Eyjafjallajökull yanardağından sonra dördüncü isim olmanın büyük adaylarından Sigur Rós geçen sene çıkardığı albüm Valtari'den sonra hiç ara vermeden yeni bir albümle geliyor. Grup tarafından daha agresif bir albüm olacağı söylenen Kveikur'dan çıkan ilk video Brennisteinn ile bu söylemi doğru çıkarıyor. Şarkı endüstriyel müzik ögelerinden bol bol barındırıyor.

Unutmadan söyleyelim, Sigur Rós'u İstanbul Calling dahilinde 2 Temmuz'da Parkorman'da canlı canlı dinleyebileceğiz.

Karşınızda Andrew Huang imzalı Brennistein;

Yeni Video: Travis - Another Guy

Travis'ten bir ileri, bir geri hamle...

Sevdiğimiz gruplardan Travis, yedinci albümünü tamamladığını müjdeledi. Bu müjdenin yanına da bir yeni video ekledi. Sevdiğini başka bir adamın yanında görme temalı video, grubun her şey yüksek çözünürlüğe gidiyor biz geriye gidelim istedik felsefesiyle VHS kamera ile çekilmiş. Böylece Travis de VHS modasını seçmiş oldu.

Dönemin şartlarını göz önüne aldığımız zaman güzel bulduğumuz klibin, başka bir adamlığını ve yönetmenliğini ise Wolfgang Becker yüklenmiş. Karşınızda daha ismi olmayan yedinci Travis albümünden Another Guy;



Son olarak ise klipte duyduğunuz yeni albümden ilk parça grubun sitesinde, bir mail kadar uzağınızda.


Ninni: Deli Bando

20 Mart 2013 Çarşamba

Bırak taşsın.

İyi geceler.

Featuring: Florence Welch

Bir sürpriz de bize yapsan...

Müzik insanlarının yaptıkları müzik tarzının dışına kaçabilmesinin bir yolu olarak başka bir ismin parçasına eşlik etmeyi görürüz. Ya da iki ismin birleşiminden kuvvet doğacağını düşünürüz. Nedeni ne olursa olsun isminde "feat." barındıran parçalar bizi biraz heyecanlandırır. Bu nedenle bir süre bu başlıkla buralarda olacağız.

Tabi konu eşlik olunca, eşlik ettiği her şeye özel bir tat katan Florence Welch'ten başlamayı uygun gördük. O kendine has sesi ve duruşu bizi ikna etti, sıra sizde.

David Byrne & Fatboy Slim ikilisi yaptıkları albümün açılış sesi olarak seçmelerinin üzerinden çok da zaman geçmedi.



Florence'in içinde ukde olarak kalan elektronik dans müziği yapma hevesi zaman zaman yüzeye çıktı.



ASAP Rocky ile birlikteliğini atlasak ayıp olurdu.



The Maccabees ile Florence'i aynı sahnede görmekten güzel bir şey varsa...


O da The XX ile Florence'i aynı sahnede görmektir.



Tabi son olarak ise zamanın ötesi.

The Smiths'in Kuruluşuna Gidiyoruz

Önceleri sadece bu kayıt vardı...

Grubun davulcusu Mike Joyce'un tweet'iyle ortaya çıkan 39 dakikalık kaset çalar kaydı bizi ilk albüm The Smiths'in de öncesine götürüyor. Kaset çalar kaydı olunca ses kalitesi biraz düşük kaçıyor ama tarihe tanıklık ediyormuş duygusu bunun üstesinden geliyor.

Çoğu ilk albüm olmak üzere tümü ileride çıkacak kayıtlarda kullanılmış parça listesiyle 1983 yapımı The Pablo Cuckoo Tape;

Yeni Dizi: Family Tree

Kısmetse mayıs ayında

HBO yeni yayın döneminde on ikiden vurmaya devam ediyor. Günümüz dizilerinden takibi elden bırakmadığımız True Blood, Girls, Game Of Thrones, Boardwalk Empire ve The Newsroom'u çatısı altında toplayan kanal, 2013 yılında takvimine yeni bir komedi dizisi ekledi. Dolayısıyla HBO ikinci evimiz olduğundan, yeni dizi Family Tree'ye ailenin afacan çocuğu demekte gecikmedik.

Yeni komedi dizisi Family Tree, Christopher Guest yönetmenliğinde dünyaya gelecek. Hikayesi ise şu şekilde gelişiyor: 30'lu yaşlarındaki Tom Chadwick'in uzun süredir görüşmediği yakınlarını araması, bu süreçte ailesinin köklerine dair yeni bilgiler edinmesi ve çevresinde gelişen kahkahalı, eğlenceli maceralar..

Başrolde The IT Crowd ve Girls'den tanıdığımız Chris O'Dowd ile Michale McKean, Ed Begley Jr, Fred Willard, Tom Bennet, Ninna Conti ve Don Lake gibi isimler, dizi karakterlerine sezon boyu hayat verecek. Henüz prömiyer tarihinin belli olmadığı dizinin aldığı yorumlarsa merakı artıran cinsten.

Öylese şimdilik ''Hoş geldin Family Tree!''



Yeni Şarkı: Vampire Weekend - Diane Young & Step

İki tane birden

Vampire Weekend, dün yeni albümlerinden iki yeni parça yayınladı.

Grubun prömiyerlerini dün bir radyo programında gerçekleştirdiği parçaların isimleri Diane Young ve Step. Parçaların ikisi de grubun 6 Mayıs'ta yayınanlacak yeni albümü Modern Vampires of The City'de yer alacak.

Önce yanmalı sönmeli Diane Young:



Hemen arkasından yumuşacık Step:

SXSW: The Flaming Lips "The Terror" Performansı

İlk kez, The Terror

Bu sene de SXSW'de bulunamadığınız için üzülmenizi gerektirecek birçok sebep var. The Flaming Lips sevenlerdenseniz, geçtiğimiz haftasonu verdikleri konser de bunlardan biri.

The Flaming Lips, geçtiğimiz haftasonu, yeni albümleri The Terror'ı ilk kez canlı bir performansla dinleyicilerine sundu. Albümün tamamını seslendirdikleri performans hemen aşağıda:




Yeni Video: Django Django - Wor

Burası "Wall of Death", Burada Her Şey Gerçek...

Geçtiğimizi senenin en çok konuşulan albümlerinden birinin altına imzasını atan Django Django, bu senede de videolarıyla konuşulacak. Wor'un videosu ise geçtiğimiz sene grup üyelerinin Hindistan ziyaretleri sırasında grubun sesi ve gitaristi Vincent Neff'in motosiklet ve arabalarla yapılan daire bir alanda yaptıkları gösteri, Wall of Death'ten etkilenip; hadi bunu bir klibe dökelim fikriyle ortaya çıkmış.

Karşınızda güzel mesajları ve evde denememeniz tavsiye edilen klibiyle Wor;

(Off The Record): Vol. XXV




1. Sanki bir süreliğine dünyanın merkezi SXSW'ya taşınmış gibi bir his... Yalan yok, biz de orada olmak isterdik.


2. Green Day 2004'te American Idiot'u yayınladı. Green Day 2010'da American Idiot'u Broadway'e taşıdı. Green Day 2013'te American Idiot'un Broadway macerasının belgeseli Boradway Idiot'u yayınlıyor. (Yeter!)


3.  Galiba en çok Mad Men'i beklemeyi seviyoruz. Çok bir şey kalmadı, yeni sezon 7 Nisan'da.


4.  Deluxe VIP Teras, Diamond Circle,  VIP Platform, Golden Circle, Bonus Diamond Circle, Golden, Silver Circle, Bronze Circle derken konsere gitmeye korkar olduk. Biletlerin normal ve sahne önü olarak ayrıldığı, hızlı davranan gençlerin öğrenci biletlerini kaptığı günleri özledik.

5. Günlerden pazar, köşelere tahammül yok. (Gerek de yok)


*Görsel: Muse - Absolution
.

Ninni: Mantra

16 Mart 2012 Cumartesi


Bu kez, aklındakileri sözcüklere dökerken eksilenler için.

İyi geceler.


 

Yeni Şarkı: Depeche Mode - Soothe My Soul

Hep beraber yükseliyoruz


17 Mayıs'ta gerçekleşecek Depeche Mode konserini heyecanla beklediğinizi biliyoruz. Grup tarafından gelen haberler tansiyonu her geçen gün daha da yukarı çekiyor.

Depeche Mode, geçtiğimiz günlerde 26 Mart'ta yayınlanacak yeni albümleri Delta Machine'den yeni bir parçayı daha paylaştı. Hafta başında Live On Letterman'da canlı olarak çaldıkları Soothe My Soul dün sabah radyo prömiyerini yaptı.

Bir kez daha, heyecanlanmak için her türlü sebebe sahipsiniz:

Yeni Video: The Strokes - All The Time

Bunca yaşanmışlık var
The Strokes dün yeni single'ları All The Time'ın klibini yayınladı.

Klip, grubun kariyeri süresince çekilmiş çeşitli videolardan parçaların bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş. Festival performanslarından klip çekimlerine ve backstage anılarına kadar pek çok farklı görüntünün bir araya geldiği klip sonrasında insan "Bizim çocuklar işte" diye düşünmüyor değil:

İzleyin: Dave Grohl SXSW Keynote Speech

"Müzisyen önce gelir"

Takdir edersiniz ki mevzu müzik olduğunda Dave Grohl'dan öğrenilebilecek tonlarca şey var ve kendisi dün bu seneki SXSW'daki keynote konuşmasında bildiklerinin bir kısmını dünyayla paylaştı.

Grohl, 12 yaşındayken karşılaştığı bir şarkıyla başlayan kişisel macerasını anlatırken sesini bulabilmeye, özgürlüğe, başarıya ve daha nice büyük mevzuya dokunuyor. Ve konuşması sırasında bir şeyin altını tekrar tekrar çiziyor: "Müzisyen önce gelir."

Taze Kan #2

Kulaklarda bahar havası

''Taze Kan serüveni ikinci derlemesiyle kaldığı yerden devam ediyor.'' cümlesinin klişeliğine aldırmadan hızla sıraladığımız beş şarkının tadını çıkartabilirsiniz.

İşte yeni isimler:

1- Elli Ingram - Poetic Justice
Adele kayıplara karıştı derken yerini ziyadesiyle doldurabilecek yeni bir isimle karşılaştık. Adele'den daha renkli ve hip-hop/soul eğilimli bir tarzı olduğunu söyleyebiliriz.


2- Ince Şarj - You Know The Drill
Davulun Sesi Vol.2 albümünden keşfettiğimiz You Know The Drill ile replay tuşuna işkence çektirdik. Diğer şarkılarını da bir çok kez dinlediğimiz bu derleme adeta taze kan deposu. Ancak öncelik Ince Şarj'ın oluyor:



3- Wild Belle - Keep You
Albüm sahibi bir grup olmaları sebebiyle taze kan skalasından bir kaç adım uzaklaşıyor olsalar da daha düne kadar kendilerinden haberdar değildik. O yüzden kulaklarımız için taze kan ilan ettiğimiz Wild Belle ve çatısı altında toplanan kardeşler Elliot ve Natalie'ye hoş geldin diyoruz.



4- Tropics - Home & Consonance
Remix'lerle başladığı müzik hayatına elektronik alt yapılı yeni icralarıyla devam eden ve gün geçtikçe kalbimizi kazanan isim Tropics, takibinde olduğumuz taze kanlardan.


5- JODY - Floodin
İkinci part'ın son taze kanı yine rap dünyasından. Henüz iki şarkısını yakaladığımız JODY'den beklentilerimiz oldukça yüksek.


Yeni: Ramones'un Hikayesi Film Mi Oluyor?

İnansak mı, inanmasak mı?


Johnny Ramone'un eşi Linda Ramone Rolling Stone'a Ramones hakkında biyografik bir film projesinden bahsetti.

Açıklamaya göre Linda Ramone'u değerlendirilmesi gereken bir takım teklifler bekliyor. Henüz filme dair hiçbir şey belli değil. Filmin 70'lerin sonunda grubun yükselişini anlatan bir film olması da, Johnny Ramone'un 2012'de yayınlanan biyografisi Commando'dan hareketle, kendi perspektifinden anlatılan bir hikayeye dönüşmesi de gayet mümkün. An itibariyle kesin olan tek bir şey var, o da Linda Ramone'un bu filmi yapmak istediği. Yapar mı? Umarız.

Bitirmeden, madem bu kadar Ramones dedik:

Stream: Justin Timberlake - The 20/20 Experience

Günler kala...

Şu sıralar televizyon programları arasında mekik dokumakla zamanını harcayan Justin Timberlake, yeni albümü The 20/20 Experience'i 19 Mart'ta yayınlıyor. Yeni albümün yayınlanmasına günler kala sabırsız hayranları içinse müjde! The 20/20 Experience, iTunes üzerinden yayınlandı: The 20/20 Experience

Hadi yine iyisiniz!



Oradaydık: Mono

Herkes kendi konserini yaşar...

Bir konsere, sonrasında yazı yazmak amacıyla gidiyorsanız etrafınızı gözlemlemek boynunuzun borcu oluyor. Geçtiğimiz Cumartesi gecesi Mono, Salon İKSV sahnesinde göründükleri andan itibaren büyülü bir ortama geçiyoruz hissini gözlemlemek ise güzel bir deneyim. Konsere beraber geldiğim arkadaşlarımın gözlerinde yakaladığım duygu yoğunluğu belirtilerinin bütün Salon'a yayıldığına emindim. Kimi ilkokuldaki dünyanın en saf duygularıyla sevdiği ilk aşkını hatırlıyor, kimi iki gün önce iş arkadaşıyla ofiste yaşadığı kavgayı bu sefer kafasının içinde yaşıyordu. Yine de böyle şanslı bir toplulukta bu şansı yakalayamayan insanlar da vardı.

Bizler açısından böyle bir gecede sahnede gördüğümüz durum ise bundan biraz farklıydı. Elektro gitarlardan bizi alıp uzaklara götürebilecek sesleri çıkarabilmek için türlü efektler ve pedallar içinde boğuşan Takaakira Goto ve Hideki Suematsu'nun yüzlerini görebilmek için türlü çabalar harcamış olsam da o gece için bu çabalarım boşunaydı. Basçı ve zaman zaman klavyenin başına geçen Tamaki Kunishi ve baterist Yasunori Takada'nın yüzlerinde ise yaptıkları işin gururu okunuyordu. Minnet duygusu bu sefer sahnedekilere ait değildi.

Dünyanın bizler için öbür ucu Japonya'dan gelip bizlere böyle duygu dolu bir gece yaşattıkları için ne kadar teşekkür etsek makbul olmayacaktı. Konser bitimi onları bir kez daha sahnede görebilmek umuduyla çarpan eller de bu teşekkürün bir parçasıydı.


Setlist:
Legend
Burial at Sea
Dream Odyssey
Pure as Snow
Follow the Map
Unseen Harbor
Ashes in The Snow
Halycon
Everlasting Light



*Fotoğraflar için Salon İKSV ekibinden Ali Güler'e teşekkür ederiz.



Yeni Video: deadmau5 & Imogen Heap - Telemiscommunications

Farklı bir birliktelik...

Farklı iki kulvarın iki önemli ismi deadmau5 & Imogen Heap birlikteliği Telemiscommunications kliplendi. Kalabalık bir animasyon ekibiyle ortaya çıkan video, şarkının havasıyla tam bir uyumluluk içerisinde.

Karşınızda farklı isimlerin birlikteliklerine iyi bir örnek Telemiscommunications;

Yeni Albüm: Empire of the Sun - Ice on the Dune

İmparator geri dönüyor...


Tek albümlü efsanelerden Empire of the Sun, aradan geçen beş sene sonrasında ikinci albümleri Ice on the Dune ile karşımızda çıkacaklar. Çıkış tarihi olarak Haziran ayını seçmiş olsalar da grubun resmi sitesinde yeni albümden haberler olarak yorumlanan 15 Mart, 22 Mart, 29 Mart ve 8 Nisan işaret ediliyor.

Albüm hakkında yayınlanan ilk video olan J.J. Abrams imzalı Discovery ise bu dönüşün görkemli bir geri dönüş olacağını gösteriyor. Darısı bütün albümün başına.

Oradaydık: Radio Moscow

Ve gitar soloları

Radio Moscow geçtiğimiz perşembe Salon'daydı. Çok tanımadığım, zamanında az biraz dinleyip bolca sempati beslediğim bu adamlara dair daha fazla şey öğrenmek için iyi bir fırsat olduğunu düşünüp kendimi konser salonuna attım. Bir nevi yarı-keşif anlayacağınız. Geceden geriye bunlar kaldı:

  • Gecenin ilk sürprizi (en azından benim için) ilk şarkıyla eşzamanlı yaşandı. İlk parçanın ardından zihnimde tek bir soru vardı: Bu adamlar canlıda daha mı sert duyuluyor yoksa ben muhallebi çocuğu mu olmuşum? Buna bir cevabınız varsa duymak isterim.

  • Konsere giderken peşimde Ahmet'i de sürükledim (ki kendisi buralarda krchmt ismiyle tanınır ve bilinir). Neyle karşılaşacağına dair hiç bir fikri olmayan masum Ahmet, tepkileriyle Radio Moscow 101 coursepack'inin giriş bölümüne adını yazdırmaya hak kazandı:

    "Adamlar saçlarının hakkını veriyor." 
    "Bu bayağı gitarlı müzikmiş yalnız."
    "Uzun zamandır bu kadar çok nota duymamıştım."
    "Adam resmen bütün gitarı çaldı."

    (Radio Moscow 102: Psychedelic Blues Rock)


  • Seyirci bakımından beklentilerim yüksek değildi. Kalabalık bir konser olmasını beklemiyordum ama günün sonunda alt kat tamamen doldu ve gördüğüm kadarıyla üst katta da bayağı birileri vardı. Enteresan.

  • Seyirci kitlesi beklediğimden büyüktü büyük olmasına ama bir yandan da uzun zamandır gördüğüm en tanımlanamaz insan grubuydu denebilir. Takipçilerinin herhangi bir prototipinin olmamasını fazlaca tatlı tabii.

  • Grubun seyircilerle etkileşimden korkmadığını söylemek mümkün ama ilgilerinin büyük bir kısmını ön taraftaki fazlaca heyecanlı genç gruba yönelttiler dersek de yalan söylemiş olmayız.

  • Yaklaşık 1.5 saat süren konser boyunca en iyi reaksiyon alan parçalar (hiç sürpriz olmayan bir şekilde) LuckyDutch ve 250 Miles oldu. Yapacak pek bir şey yok, galiba günün sonunda herkes eşlik edebildiği parçaları diğerlerinden daha çok seviyor.



  • *Görsel: İKSV - Ali Güler

    .

    Yeni Video: The Knife - A Tooth For An Eye

    Lider erkek midir?

    Elektronik müziğin en karizmatik ikililerinden İsveçli The Knife, Nisan ayında çıkaracakları Shaking The Habitual albümünün açılış parçası A Tooth For An Eye'ı videosuz bırakmadı.

    Yönetmenliğini Roxy Farhat ve Kakan Hermansson'un yaptığı videoda; sahibinin açıklamasıyla, kız bir çocuğun erkeklerden oluşan bir takıma liderlik yapmasıyla "erkek liderdir." imajının yıkımı sergileniyor.

    Bir hayli yol katetmemiz gereken bir konuya parmak basan videosuyla karşınızda A Tooth For An Eye;

    Yeni Şarkı: She & Him

    Never Wanted Your Love 

     Sırf övgüsüyle yergisini bünyesine dahil olarak sunup hakkında konuşmak isteyenlere kelime tasarrufu yaptırdığı için bile sevilebilen güzel insanlar ikilisi She & Him, mayısta çıkacak yeni albümleri Volume 3'ten (çünkü volüm üç diye okuduğunuzu biliyoruz) ilk single "Never Wanted Your Love"ı görücüye çıkardı. Sevenini sevindiren, sevmeyenine omuz silktiren zaman kapsülünü dinleyesiniz varsa:


    Yeni Şarkı: Iggy and The Stooges - Burn

    Bu sefer grubuyla...
    Iggy Pop, geçen sene çıkardığı, çoğunluğu eski Fransızca şarkıları yeniden yorumladığı Après albümünden sonra bu sefer grubu The Stooges ve Rock'n Roll ile geri dönüyor. 30 Nisan'da çıkacak albümden yayınladıkları parça Burn ile geri dönüşün sağlam olacağının sinyallerini veriyor.

    Karşınızda ölüme meydan okuyan ismiyle yeni albüm Ready to Die'dan Burn;

    Remix: Tame Impala - Mind Mischief (The Field)

    Alakasız? 

    Tame Impala'nın son albümü Lonerism'i o kadar çok dinledik ki albümün noktasından virgülüne haberdarız. Mind Mischief'i de tereddütsüz bir şekilde hatırlıyoruz. Ancak herkesi önce orjinal Mind Mischief'e davet ediyorum. Henüz video klibini izlemeyenlere de dev hizmet:



    Şimdi de bildiklerinizi bir süreliğine unutabilirsiniz çünkü The Field'in Mind Mischief şarkısına yaptığı remix bilinenin ötesinden tınlıyor. Kimilerine göre oldukça yaratıcı bulunan remix, kimileri tarafından da keşke hiç olmasaydı yorumlarının hedefi olmuş durumda.

    Bu yeni remix'i orjinalinden alakasız bulabilirsiniz ancak adı üstünde demeden geçemeyeceğim. The Field'in şarkıyı kendine özgü yorumuyla bu forma taşıması, Mind Mischief'e farklı bir anlam yüklemiş. Ancak bu şarkıyı remix etiketi ve Mind Mischief sözleriyle değil de yeni bir icra olarak biz dinleyenlere sunsaydı, her şey daha farklı olabilirdi:






    Daft Punk'tan Gizemli Reklam

    Hiçbir şey söylemeden

    Saturday Night Live'ın geçtiğimiz gün yayınlanan bölümünün ardından gözler Daft Punk'a döndü.

    Son bölümde yayınlanan ve ikilinin Columbia Records'la bir araya gelişinin tanıtımı için kullanılan reklam toplamda 16 saniye ve izleyicilerin merakını uyandırmaktan başka bir fonksiyona hizmet ediyor denemez. Beklememizi istiyorlar, bekliyoruz:

    Yeni Şarkı: Glass Candy - The Possessed

    Kısa günün kâ

    Italians Do It Better dans labeli'nin After Dark ile başladığı bu serüvendeki ikinci derlemesi After Dark II, bünyesindeki isimlerin şarkılarını yayınlamaya devam ediyor.

    After Dark II'nin akıbeti çeşitli söylentilerle sınırlı kaldığından, bize düşen, kısa günün kârı mottosuyla şarkının tadını çıkartmak oluyor:






    Top 10: David Bowie

    "Heroes" üstü "The Next Day"  

    Bowie döndü! 2003 yılında yayınladığı "Reality" albümünden sonra 10 yıllık bir suskunluğa bürünen David Bowie, 2013'ün başında "Where are We Now?" ile sinyallerini yaktığı yeni albümü "The Next Day"i iTunes üzerinden paylaşıma sundu. Bu, David Bowie'nin 24. stüdyo albümü.

    Albüm kapağı ise benzerine daha önce rastlamadığımız türden. Kapak, David Bowie hayranlarının hemen fark edeceği üzere, 1977 çıkışlı "Heroes" albümünün kapağı üzerine beyaz bir kare içinde "The Next Day" yazısından ibaret. Kapağın, albümün ismine göndermede bulunarak, pop ve rock müzikte anın önemli olması, geçmişe bir çizgi çekilmesi durumlarını ifade ettiği belirtiliyor.

    Peki, neden "Heroes" kapağı seçildi? Bunun sebebi olarak, albümden yayınlanan ilk şarkı olan "Where are We Now?"un bugünkü Berlin'le duvarın yıkıldığı dönemdeki Berlin'in bir karşılaştırması olması, "Heroes" albümünün de Berlin'de kaydedilmesi gösteriliyor.

    David Bowie hakkında beceriksiz güzellemeler üretmektense, sözü, efsanenin dönüşü üzerine çok güzel bir makale kaleme almış Chris Roberts'a bırakıyorum: "Eski müzik vardır, yeni müzik vardır, bir de David Bowie vardır. Onun dönüşü üzerine sevinçten çıldırmıyorsanız, bu haber sizde birazcık olsun merak uyandırmıyorsa, evreninizi olması gerektiğinden çok daha küçültüyorsunuz demektir."

    O halde, Avaz Avaz sunar, Top 10: David Bowie:

    10- Where are We Now?:
    Bowie hala 70'lerdeki kadar iyi. "The Next Day"in müjdecisi olan bu şarkı, David Bowie'nin 66. yaş gününde yayınlanmıştı.


    9- Fame:
    Bowie müziğinin en funky anı. John Lennon'la New York'ta takıldığı dönemden.

     
    8- Changes:
    Ch-ch-ch-ch-changes!


    7- Space Oddity:
    İstanbul'da U2'yu izleyenlerden miydiniz? Major Tom, koskoca Olimpiyat Stadı'nı nasıl da ayağa kaldırmıştı!

     

    6- Under Pressure:
    "Can't we give ourselves one more chance, why can't we give love one more chance?"



    5- The Man Who Sold The World:
    Bu şarkı 94 yılında üstüne bir depresyon hırkası geçirip dünyayı fethetmişti, hatırlarsınız. Zamansız, klasik.


    4- Life on Mars:
    "Bir Salvador Dali resmiyle Broadway müzikali arasında duruyor." şeklinde yorumlanmıştı BBC tarafından.


    3- Ashes to Ashes:
    Major Tom'la ikinci buluşma.


    2- Heroes:
    Rivayete göre, tüm Arcade Fire külliyatı bu şarkıdan çıkmıştır.


    1- Ziggy Stardust:
    TIME harika özetlemiş: "Şarkı, Bowie'nin sahip olacağı çılgınca şöhreti haber verirken, o şöhretin yaratılmasında da başrolü oynuyor."


    Mart Takvimi: Boğaziçi Müzik Ayı

    ''Mart ayı, müzik ayı!''

    Taşoda konserlerinden sonra dört gözle beklenilen Boğaziçi Müzik Ayı, bahar ayının ilk çocuğu olduğundan ailenin göz bebeği. İkinci senesini kutlayan bu özel ay sağ olsun, BÜMK (Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulubü)'de doyasıya eğlenceli ve her ritme keyifle ayak uydurulabilecek etkinlikler, workshop'lar ve konserler olacak...

    Sevgili Mart ayı, BÜMK etkinlikleri dışında alternatif sahnesiyle de İstanbul'a ağırladığı konuklarıyla da dillere destan olmaya niyetlenmiş görünüyor. Biz de bu durumdan en güzel şekilde nasiplenmeyi umuyoruz.

    Öyleyse yeniden iyi eğlenceler!

    1 Mart
    Garanti Kültür Merkezi // Boğaziçi Müzik Ayı: İstanbul Film Müzikleri Orkestrası 
    KadıköySahne // Yasemin Mori
    Bronx // Çiğdem Erkan - Fırat Tanış feat. Bilal Karaman
    Ghetto // Niyazi Koyuncu
    Borusan Müzik Evi // Melis Danişmend
    Beyoğlu Hayal Kahvesi // Nev
    Indigo // Gigology Label Series: Adana Twins - Claptone - Shir Khan
    Babylon // Photek
    Salon IKSV // Wovenhand

    2 Mart
    Refresh the Venue // Büyük Ev Ablukada
    Babylon Lounge // Radyo Eksen Partisi
    Favela // Baba Zula - Hakan Vreskala
    Peyote // Kafabindünya
    Babylon // DJ Maestro - Rob Manga
    Salon IKSV // Calexico
    Indigo // Saint Etienne
    Ghetto // Little Boots DJ Set

    3 Mart
    Jolly Joker // Duman
    Salon IKSV // Calexico



    4 Mart
    Albert Long Hall // Boğaziçi Müzik Ayı: Fazıl Say Şarkıları Konseri

    5 Mart
    Salon IKSV // Yinon Muallem - Rast Ensemble

    6 Mart
    Peyote // Barıştık mı - Göstembil Project / Rehber
    Garanti Kültür Merkezi // Boğaziçi Müzik Ayı: BaBa ZuLa

    7 Mart
    Beyoğlu Hayal Kahvesi // On Your Horizon
    Salon IKSV // Radio Moscow

    8 Mart
    Peyote // Marta - Ars Longa
    Beyoğlu Hayal Kahvesi // Mabel Matiz
    Propaganda // Dennis Ferrer
    Babylon // Mala In Cuba
    Babylon Lounge // Touchy Mob

    9 Mart
    Peyote // Gren - Kırkbinsinek
    Bronx // Kolektif İstanbul
    The Hall // Erol Alkan
    Salon IKSV // Mono


    14 Mart
    Garanti Kültür Merkezi // Boğaziçi Müzik Ayı: Gevende
    Jolly Joker // Multitap
    Ghetto // Korhan Futacı ve Kara Orkestra
    Babylon // Kim Ki O (Grounds - Albüm Lansman Konseri)
    Beyoğlu Hayal Kahvesi // Yüzyüzeyken Konuşuruz

    15 Mart
    Peyote // DDR - Mispis
    Favela // Ceylan Ertem
    Babylon // From Germany With Love: Roman Flugel
    Borusan Müzik Evi // Louis Sclavis Atlas Trio
    Salon IKSV // Caz Ağacı: George Gershwin

    16 Mart
    Peyote // Gevende
    garajistanbul // Redd
    Ghetto // Four In The Pocket
    Babylon // Hercules & Love Affair Soundsystem
    Bronx // Vega
    Ülker Sports Arena // Michael Jackson The Immortal World Tour - Cirque Du Soleil



    17 Mart
    Ülker Sports Arena // Michael Jackson The Immortal World Tour - Cirque Du Soleil
    Küçükçiftlik Park // Mika


    19 Mart
    Garanti Kültür Merkezi // Boğaziçi Müzik Ayı: Jülide Özçelik

    20 Mart
    Peyote // Şirin Soysal
    Babylon // Garanti Caz Yeşili: Electro Deluxe
    Salon IKSV // Frank Gambale Natural High Trio

    21 Mart
    Babylon // Garanti Caz Yeşili: Electro Deluxe
    Salon IKSV // Frank Gambale Natural High Trio
    Beyoğlu Hayal Kahvesi // Ünlü
    Ghetto // Yasemin Mori

    22 Mart
    Peyote // Hedonutopia - Mutrib
    Alt. // Elif Çağlar M-U-S-I-C Band
    Salon IKSV // Brandt Brauer Frick

    23 Mart
    Peyote // Poster-İti - Cemiyette Pişiyorum
    Salon IKSV // Jamie Lidell
    Babylon // Athena

    25 Mart
    BKM // Bülent Ortaçgil
    Beyoğlu Hayal Kahvesi // Vera

    26 Mart
    Babylon // Mashrou' Leila
    Garanti Kültür Merkezi // Boğaziçi Müzik Ayı: Bülent Ortaçgil

    27 Mart
    Peyote // Foton Kuşağı - Weather Talks - Hysterese
    Babylon // Mashrou' Leila
    Salon IKSV // Phronesis

    28 Mart
    Ghetto // Birsen Tezer
    Beyoğlu Hayal Kahvesi // The Away Days
    Babylon // Wild Nothing


    29 Mart
    Beyoğlu Hayal Kahvesi // Ceylan Ertem Sezen Aksu Tribute
    KadıköySahne // Büyük Ev Ablukada
    Alt. // Şirin Soysal
    Peyote // The Ringo Jets

    30 Mart
    Salon IKSV // A Hawk and a Hacksaw






    Yeni Video: Atoms for Peace - Ingenue

    "Ingenue"...

    Thom York'lu, Nigel Godrich'li, Flea'li, Joey Waronker'li süpergrup Atoms for Peace yeni albümleri AMOK'u yayınlamalarının ardından, albümden Ingenue'yü klipledi.

    Thom Yorke, kendini ifade etme biçimi olarak dansı rahat bulmuş olsa gerek Lotus Flower'dan sonra bu klipte de onu dans ederken buluyoruz. Karşınızda kulaklara bayram Atoms for Peace ve saflığın adı Ingenue;

     

    Popular Posts